אביה של אשתי לעתיד רכש עבורה דירה אשר רשומה על שמה באופן מוחלט. היא דואגת גם מכספה לדירה (ריצוף, מטבח וכדומה). האישה מעוניינת להחתים אותי על הסכם ממון שמוציא את הדירה מהרכוש המשותף. אני מסכים אבל אמרתי לה שאני לא מוכן לגור בדירה לעולם אם אני חתום עליה במסגרת הסכם ממון. האם בשלב מסוים הנכס יפסיק להיות שלה באופן בלעדי (למשל, לאחר 20 שנות נישואין)?
אם תחתום על הסכם ממון אשר במסגרתו תצהיר שאתה מוותר על זכויות בדירה, הרי שלא תוכל בעתיד לדרוש זכויות בה, גם בעווד 20 שנה. זאת בדיוק מטרתו של הסכם הממון.
אם אשתך תוותר על הסכם הממון ובהמשך תשתמשו בדירה למגורים משותפים ובעתיד תחליטו להתגרש ,למרות הוראות חוק יחסי ממון ביון בני זוג הקובעות שאין לאזן נכסים אשר היו בבעלות הצדדים לפני הנישואין, הרי שבשורה של פסקי דין שנתנו מאז חקיקת החוק הנ"ל הוכרה זכותו של בן/בת הזוג לטעון לשיתוף בנכס ו/או בנכסים ספציפיים וזאת מכח הדין הכללי כגון: דיני נאמנות, שליחות, עקרון תום לב עשיית עושר ולא במשפט.
כך, במיוחד לגבי דירת המגורים אשר בד"כ הנה הנכס העיקרי והמרכזי של בני הזוג וכהגדרת ביהמ"ש העליון מהווה "גולת הכותרת" של חזקת השיתוף, נדרשת למעשה הוכחה מינימאלית של חיים משותפים תחת קורת גג אחת כדי לראותה כמשותפת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מני שלום, לאור הנתונים שרשמת, לא נראה שיש סיכוי ממשי שהאישה תקבל פיצוי בגין מוניטין אישי. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה