אני ובעלי גרים בדירה אשר רשומה על שמו של הבעל. הוצאתי נוסח טאבו על הנכס וגיליתי שרשומה על הדירה הערת אזהרה על שמי. אנחנו עומדים בפני הליכי גירושין לאחר נישואין של 15 שנה. הדירה נרכשה על ידי הבעל, שמונה שנים לפני החתונה. האם הדירה גם שלי, או רק שלו? מה משמעות הערת האזהרה?
למרות הוראות חוק יחסי ממון ביון בני זוג הקובעות שאין לאזן נכסים אשר היו בבעלות הצדדים לפני הנישואין, הרי שבשורה של פסקי דין שנתנו מאז חקיקת החוק הנ"ל הוכרה זכותו של בן/בת הזוג לטעון לשיתוף בנכס ו/או בנכסים ספציפיים וזאת מכח הדין הכללי כגון: דיני נאמנות, שליחות, עקרון תום לב עשיית עושר ולא במשפט.
כך, במיוחד לגבי דירת המגורים אשר בד"כ הנה הנכס העיקרי והמרכזי של בני הזוג וכהגדרת ביהמ"ש העליון מהווה "גולת הכותרת" של חזקת השיתוף, נדרשת למעשה הוכחה מינימאלית של חיים משותפים תחת קורת גג אחת כדי לראותה כמשותפת.
לכן, הרישום בפועל ע"ש בעלך ו/או מועד רכישת הדירה (לפני הנישואין), אין בכוחם, כשלעצמם, לסתור את חזקת השיתוף בדירת המגורים. הנושא שיעמוד במרכז הנה המעשים בפועל המעידים על כוונת הצדדים כגון מגורים משותפים של מס' שנים, שיפוצים משותפים בדירה וכ"ו. כל מקרה יבחן לגופו במסגרת הקריטריונים שהוצגו לעיל.
לגבי הערת האזהרה שציינת, יש לבחון בגין מה נרשמה, ללא מידע נוסף לא אוכל להתייחס לכך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוסי שלום, העסק יהיה משותף גם לצד השני, יכול להיות לא באותם אחוזים, באם הצד השני יראה שהכספים המשותפים גם תרמו לעסק, והצד השני טיפל במשפחה ובבית על מנת לתת לזה שהקים את העסק, להתקדם בו. יוני שמיל, ע...
המשך תשובה