אני ובעלי התחתנו בנישואים שניים ולשנינו יש ילדים בגירים מנישואין קודמים. כמו כן, יש לנו ילדה משותפת ילידת 1998. אנחנו גרים בקיסריה בבית שרכשנו ביחד מכספים משותפים. דרכינו נפרדות, למרות שאני לא מעוניינת בכך ורוצה שלום בית. הבעל, לעומת זאת, הגיש תביעה לפירוק שיתוף בבית בקיסריה בדרך של מכירה. בכתב התביעה הוא התחייב לדאוג לדיור חלופי עבורי ועבור הילדה (במידה ואהיה ההורה המשמורן). אני מתנגדת לפירוק השיתוף בבית וזאת משום שמשפחתי גרה בקיסריה מאז ומעולם ואני לא מעוניינת בדיור חלופי מחוץ לעיר. חוץ מזה, אני רוצה להשכין שלום בית בעזרת בית הדין הרבני. האם אני יכולה להתנגד לפירוק השיתוף או שזוהי זכותו כבעל מחצית מהזכויות בנכס?
שאלתך נוגעת למעשה בשתי זכויות חוקתיות.
הזכות הראשונה, הנה זכות הקניין הקובעת כי כל בעל זכויות משותפות במקרקעין זכאי לדרוש לפרק את השיתוף בהם, לרבות השיתוף עם בן זוגו. זכות זאת מעוגנת בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו הקובע כי: "אין פוגעים בקניינו של האדם".
הזכות השנייה, הנה זכותה של האישה למדור, במסגרת מזונותיה (עד לסידור הגט בפועל) אבל, עפ"י המשפט האזרחי, זכות זאת אינה זכות למדור ספציפי בדירה אשר את השיתוף בה מבקש הבעל לפרק.
אולם, במקרה ולבני הזוג ילדים קטינים נקבע הן בחוק המקרקעין והן בחוק יחסי ממון כי פירוק השיתוף יעוכב עד שיוכח לביהמ"ש שהוסדרו מגורים חלופיים לילדים ולהורה המשמורן.
בהתייחס למקרה שלך, הרי שהתחייבותו של הבעל לדאוג לך ולילדים למדור חלופי, אם תניח את דעתו של ביהמ"ש, תאפשר לפרק את השיתוף בבית בקיסריה, למרות התנגדותך.
זכות למדור ספציפי בדירת המגורים, כפי שאת בעצם מבקשת, ניתן לבקש רק בבית הדין הרבני במסגרת תביעה למזונותייך, או במסגרת תביעה לשלום בית.
היה ותתקבל בקשה זאת יהיה בכוחה לעכב את תביעת פירוק השיתוף של הבעל, עד למועד סידור הגט בפועל, בהתאם לנסיבות המקרה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, במצב של גירושין יש להורות על מכירת הדירה, או במצב הנוכחי או לאחר התשלום. מישהו יכול להיכנס בנעלים שלכם לרכוש את הדירה, או שהדירה תימכר בשלב מאוחר יותר. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה