בין בעלי לביני ישנה מחלוקת של ממש בנוגע לשלוש דירות אשר שתיים רשומות על שם שנינו ואחת רשומה על שם בעלי ואחיו. אני מעוניינת לבקש מבית המשפט צו מניעה לאסור דיספוזיציה בנכסים המדוברים, לרבות הדירה בבעלות הבעל ואחיו. האם האח יכול להתנגד בטענה שזה פוגע לו בזכות הקניין? שאלה נוספת – בעלי טוען שמקסימום הוא ימכור את הדירה ויביא לי רבע מהסכום (חצי מהזכויות שלו). אני לא סומכת עליו שיעשה עסקה טובה למכירת הדירה ואיך אני יכולה להיות בטוחה שמדובר במכירה אותנטית ואמיתית. בקיצור, אני רוצה לעקוב אחרי זה כי זה כל הרכוש שיש לי.
לגבי שאלתך הראשונה הרי שאת בהחלט רשאית לבקש מביהמ"ש צו מניעה או לחילופין הטלת עיקול על חלקו של הבעל בדירה המשותפת עם אחיו.
ביהמ"ש בד"כ יעתר לבקשה הנ"ל בכפוף להפקדת ערבויות אשר מטרתן למנוע פגיעה בזכויותיו של הבעל היה והוכח שהבקשה הוגשה שלא כדין (חוסר תום לב וכדומה).
צו המניעה או העיקול מטרתם לשמר את המצב הקיים ולמנוע פגיעה בזכויותיך עד לבירור המשפט.
בעלך ואחיו יוכלו לבקש לבטל את צו המניעה או העיקול אם יוכיחו, לשביעות רצונו של ביהמ"ש שזכויותיך לא יפגעו ובמסגרת זאת ניתן לבקש מינוי כונס נכסים מטעם ביהמ"ש אשר ידאג ל מכור את הדירה במחיר השוק, לאחר אישור המכירה עי" ביהמ"ש ולהעביר לך את חלקך. קיימים מנגנונים נוספים מאשר יאפשרו את מכירת במחיר ראוי, כגון מינ וי שמאי מוסכם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רות שלום, מאחר ומדובר בדירה שלך מלפני הנישואין, לא גרתם בדירה ודמי השכירות שמועברים אליך משלמים את המשכנתא אזי רוב הסיכויים שלבעלך אין זכויות בנכס, בוודאי שאין לו 50%. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה