שבע שנים לפני שהתחתנתי עם אשתי, היא קנתה דירה. הכספים אשר שימשו אותה היו הלוואה מאימה ומשכנתא שלקחה מבנק טפחות. שש שנים לאחר שהתחתנו, מימשה אשתי זכויות אשר היו לה כתוצאה מירושת אביה (מלפני הנישואין גם כן), ועוד הלוואה קטנה, וחיסלה את המשכנתא. האם יש לי זכויות בנכס כאשר אנחנו עומדים בפני גירושין לאחר עשר שנות נישואין? האם לילדים של אשתי מנישואים קודמים יש זכויות בנכס כאשר היא הולכת לעולמה ולא משאירה צוואה אחריה?
לילדיך של אשתך קמות זכויות בירושתה, כאשר לא הניחה אחריה צוואה, בהתאם להוראות חוק הירושה.
למרות הוראות חוק יחסי ממון ביון בני זוג הקובעות שאין לאזן נכסים אשר היו בבעלות הצדדים לפני הנישואין, הרי שבשורה של פסקי דין שנתנו מאז חקיקת החוק הנ"ל הוכרה זכותו של בן/בת הזוג לטעון לשיתוף בנכס ו/או בנכסים ספציפיים וזאת מכח הדין הכללי כגון: דיני נאמנות, שליחות, עקרון תום לב עשיית עושר ולא במשפט.
כך, במיוחד לגבי דירת המגורים אשר בד"כ הנה הנכס העיקרי והמרכזי של בני הזוג וכהגדרת ביהמ"ש העליון מהווה "גולת הכותרת" של חזקת השיתוף, נדרשת למעשה הוכחה מינימאלית של חיים משותפים תחת קורת גג אחת כדי לראותה כמשותפת.
לכן, הרישום בפועל ע"ש אשתך ו/או מועד רכישת הדירה ומקורות הכספים ששמשו לרכישתה אין בכוחם, כשלעצמם, לסתור את חזקת השיתוף בדירת המגורים. הנושא שיעמוד במרכזו של הדיון הנו המעשים בפועל של הצדדים המעידים על כוונתם כגון: מגורים משותפים של מס' שנים, שיפוצים משותפים בדירה וכ"ו.
כל מקרה יבחן לגופו במסגרת הקריטריונים שהוצגו לעיל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחל שלום, לפי מה שאני מבין, ההסכם לא בוטל בבית המשפט. בנך צריך לטעון שההסכם לא בוטל, ושמחצית המגרש נרשם על שם האישה רק לצורכי משכנתא בלבד, ולהציג את מסמכי הבנק. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה