שלום הפרוד ואני אחרי משפט רכושי. במהלך המשפט, הבאתי קונים לבית המשפט עבור הבית המשותף: בעלי התנגד ואמר שיקנה בעצמו, מתוקף "סעיף זכות הקדימה בחוק המקרקעין". עד היום, שנה וחצי אחרי, הוא לא קנה, חרף שהסעיף הנ"ל מקצה רק 30 יום לפסילת קונים. כיום יש לי קונים חדשים. אם אני מגישה פירוק, יתכן והשופט יפסוק כונס נכסים בגלל התנגדות בעלי, חרף שאציג קונים רלוונטיים על הפרק, ואבקש לאשרם? האם התנגדות אחד הצדדים, לבדה, מספיקה על מנת לשלוח לפירוק? יש שופטים חסרי לב שממוטטים משפחות כלכלית בגלל התנהגות אימפולסיבית של אחד הצדדים, ואני חוששת שהגשת פירוק תגרור כינוס למרות שהבאתי קונים במחיר טוב.
לא הבנתי משאלתך, האם הוגשה תביעה לפירוק שיתוף והאם ניתן צו לפירוק שיתוף בנכס אם לאו. אם לא הוגשה תביעה, יש להגישה בהקדם, שכן ללא הגשת תביעה בעניין פירוק השיתוף, בית המשפט לא ידון בכך. באופן עקרוני, כל אחד מבני הזוג רשאי להגיש תביעה ולבקש את פירוק השיתוף בנכס. לאחר מתן פסק הדין, אסור למי מהצדדים לטרפד את המכר.אם בית המשפט מתרשם, כי מי מהצדדים מונע פירוק שיתוף לאחר פסק דין, מבלי שיש לכך צידוק, הרי שגם אם ימונה כונס נכסים על הנכס, עשוי בית המשפט לחייב את הצד המטרפד את פירוק השיתוף לשאת במלוא שכר טרחת כונס הנכסים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בית המשפט צריך לחתום על הפסיקתא, ולאחר מכן להעביר את הפסיקתא לאותו גורם לצורך העברת הזכויות. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה