שלום רב! התחתנתי עם אשתי לפני כ-11 שנים, במעמד הנישואין חתמנו על הסכם ממון. ערב הנישואין היה באמתחתי עסק צנוע שבבעלותי ולרשות אישתי (אשר עובדת כשכירה) ישנה דירה ורכוש נוסף. בהסכם קבענו כי הרכוש הנ"ל הינו מחוץ לחלוקה שווה. כיום, לאחר מספר ניסיונות כושלים להחיות את העסק שלי אני על סף קריסה כלכלית בעסק. אני כבר חרד לשעה בה אאלץ להתמודד עם הסדרי חוב ונושים, מאחר ואני חסר פרוטה. במצב הנתון, אני מנסה להבין מצב חובותיי וזכויותיי בשורת הדין. * האם אישתי חולקת את החובות בעסק עימי? (היא טוענת כי מאחר והעסק הינו שלי, חובותיו הן שלי בלבד. יש לציין כי במרוצת השנים לא איחדתי את החשבון שלי עימה. הדרישה שלה ממני הייתה דמי כלכלה חודשיים לבית שלה לצורכי מחייה.) * האם ההסכם שחתמנו עליו איתן או שניתן לערער עליו ולדרוש חלק ברכושו של אישתי?
בהנחה ואושר ע"י ביהמ"ש או אומת כדין ע"י נוטריון לפני הנישואין, הסכם הממון הנו בעל משמעות משפטית עליונה וקשה מאוד יהיה לבטל אותו.
היות וההסכם הנ"ל החריג את העסק שלך ממסגרת איזון המשאבים, לטוב ולרע, הרי שאשתך לא יכולה לטעון לזכויות בו ואתה אינך יכול לדרוש ממנה להשתתף בכיסוי החובות שצבר. כנ"ל לגבי הרכוש של אשתך שהוצא ממסגרת איזון המשאבים ביניכם במסגרת הסכם הממון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלומי שלום, לפי שאלתך, במידה ויש זכויות לאמא בדירה, ולילדים גם יש זכויות בדירה, הם יכולים להגיש תביעה לפירוק שיתוף בנכס ולמכור את הבית. יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה