שלום, ברשותנו שטח המשותף למספר בני משפחה. איננו מעונינים בשיתוף עמם, האם ניתן לחייב אותם לבצע הפרדה או שהדבר צריך לקרות בהסכמת שני הצדדים. כמו כן גילינו כי נלקחה משכנתא בסכום מאוד גבוה על השטח, כיצד זה משפיע עלינו ? האם המשכנתא יכולה להיות רק של חלק מהבעלים?
צילה שלום רב,
סעיף 37(א) לחוק המקרקעין קובע כי: "כל שותף במקרקעין זכאי בכל עת לדרוש פירוק השיתוף".
דהיינו, לשאלתך התשובה היא חיובית, הואיל ועל פי עקרון העל בעקרונות הסעיף דלעיל ועל פי עקרונות הפסיקה, שותף במקרקעין משותפים יכול ורשאי להביא, לרצונו, לפירוק השיתוף. אולם עקרון זה נושא על גבו חריגים, כגון במקום שבו נכרת הסכם-שיתוף השולל או המגביל זכות לדרוש פירוק השיתוף.
לכן לשאלתך יש לבחון את יתר העובדות בכדי לשלול תנאים מגבילים שגם אז יש לכך סייגים.
לאחר שהובהר עקרון העל כאמור בסעיף החוק דלעיל, השאלה שנשאלת, היא באיזו דרך יהיה נכון לפרק את השיתוף, כי פירוק השיתוף יכול להיות בדרך של חלוקה בעין – לפי ס 39 (א), או בדרך של מכירת החלקה וחלוקת הפדיון לפי ס 40 (א), או פירוק באמצעות רישום בית משותף.
לכן בטרם מתן מענה פרטני יהיה עלי לבחון את מלוא התמונה העובדתית, את מוזמנת לפנות למשרדנו לשיחת ייעוץ פרטנית בנושא.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלה שלום, התאריך המדובר נקבע מועד הקרע, והוא בדרך כלל בהגשת הבקשה ליישוב סכסוך. אם יש חשד להעלמת/הברחת כספים קודם לכן, ניתן להגיש בקשות בנושא, ואם נעשו העלמות/הברחות כספים, בית המשפט/בית הדין, יורה ...
המשך תשובה