אמי עברה תאונת דרכים. היה לה עורך דין אחד שהתכתב עם חברת ביטוח המון זמן ובסוף הם לא הסכימו בינהם על שמות רופאים המומחים . בגלל אי הסכמה בין הצדדים הוגשה תביעה בבית המשפט.בגלל נסיבות מסוימות עברתי לעורך דין אחר וחברת ביטוח מציעה שוב לנסות להסכים על רופאים מומחים ולנסות לסיים את התיק .האם יש הבדל כאשר מדובר ברופאים מומחים שנתמנים מטעם ביהמ"ש או בהסכמת הצדדים? האם כדאי לנסות לחפש רופאים מומחים מטעמנו כי אולי חברת הביטוח מנסה למשוך את הזמן ובסופו של דבר לא תסכים לרופאים שנציע כמו שהיה עם עורך דין הראשון כי בטח ירצו רופאים מומחים שמתאימים להם או שעדיף ישר לבקש מומחים מבית המשפט? שאלה נוספת:כשאמי עברה תאונת דרכים בבית החולים לא גילו 3 שברים שהיו לה (2 שברים באגן ושבר נוסף ברגל) ושיחררו אותה מבית חולים. רופאת משפחה שלחה אותה לצילומי רנטגן ואז התגלו שברים. אני יודעת שלצורך קביעת נכות לוקחים בחשבון גם ימי אשפוז בבית חולים.האם אפשר לטעון בבית משפט שאילו היו מגלים שברים היו מגיעים לה X ימי אשפוז בבית חולים ולנסות לדרוש מבית משפט שלצורך הנכות ילקחו בחשבון מספר הימים האלה .אם כן זה אפשרי מה אלי לעשות כדי לדעת כמה ימי אשפוז היו מגיעים לה בגלל השברים?
שלום וברכה,
בתיקים רבים מתנהל מו"מ בין עוה"ד של התובע ובין חב' הביטוח, כאשר הצדדים מנסים להסכים ביניהם על מומחה מוסכם.
קיימת מאידך האפשרות, להגיש בקשה לביהמ"ש למנות מומחה רפואי בתחום הרלוונטי, כאשר חב' הביטוח תיתן תגובתה לביהמ"ש ותסביר מדוע אין צורך במומחה המבוקש ולכל הפחות תבקש להשית את מימון המומחה על כתפי התובע.
כל עו"ד ודרך הפעולה המועדפת עליו. ברור שבמסגרת המו"מ, תעדיף חב' הביטוח למנות מומחה רפואי, אשר לדעתה חוות דעתו תטיב עימה.
אני באופן אישי, במרבית המקרים, מעדיף לבקש את מינוי המומחה מביהמ"ש ומעדיף להשתמש פחות באפשרות הראשונה של מינוי בהסכמה, אולם שוב, כל עו"ד ודרך הפעולה המועדפת עליו.
יש יתרונות כמובן, גם במינוי בהסכמה. מינוי זה, מוביל לכך שימונה מומחה רפואי לבדוק את התובע, בעוד בפניה לביהמ"ש , יש צורך לשכנע את ביהמ"ש בקיומה של ראשית ראיה להיוותרותה של נכות כתוצאה מהתאונה. ישנם יתרונות נוספים, ויש לשקול כל מקרה לגופו.
לעניין ימי האשפוז, ביהמ"ש פשוט יבדוק כמה ימי אשפוז היו בפועל, ולא כמה ימי אשפוז היו אמורים להיות בנסיבות אחרות. ימי האשפוז אינם משפיעים על קביעת גובה הנכות, אולם בחוק הפיצויים קבוע תשלום עבור כל יום אשפוז בהתאם לתעריף הנקוב בחוק.
בהצלחה,
חיים דואני, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת הדין יעל קוזמנקו צדיק
053-6245320
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מאיר, לשאלתך הראשונה- קיים הבדל בין סוגי ההליך המתנהלים המתיחסים למומחים ודרכי פניה אליהם, מאחר והדבר משתנים מהליך להליך וחסרים פרטים בשאלתך לא אוכל להשיב. לשאלתך השניה- כן פעמים רבות המומחים ...
המשך תשובה