שלום, לפני כשנה בן זוגי עבר תאונת דרכים ברכב שהיה רשום על שמי, וביטוח שהיה על שמו- מאחר והוא היה הנהג העיקרי. כתוצאה מתאונה זו, הורידו לי את הרכב מהכביש לאחר חוו"ד של שמאי (שגם עליו היה עליי לשלם). בן זוגי הגיע למיון ביום למחרת, ומאז אנחנו מסתובבים בין רופאים מומחים. הפניות לבדיקות, מרשמים לתרופות שונות, הפניות לבדיקות אצל רופאים אחרים... ההפניות לא נגמרות. הובחנה אצלו לאחר התאונה, בעיית לחץ דם- שהוא גבוה (168/139 במנוחה), וכרגע עליו לקחת תרופות על בסיס קבוע (4 כדורים ביום). כמו כן, הוא סובל מכאבי ראש וסחרחורות לעתים מאחר וקיבל מכה חזקה בראש בעת בתאונה. הרכב בפוגע נכנס בדלת הנהג. העו"ד שלי מנהל כרגע את התביעה מול חברת הביטוח. ואני מעוניינת לתבוע את הנהגת שגרמה לתאונה על כל הנזקים. איך עליי לנהוג בכדי לקבל את הפיצוי המקסימלי למצבנו? תודה.
שלום וברכה,
להבנתי, את מיוצגת ע"י עו"ד המנהל בעבורך את התביעה בגין נזקי הגוף. לפיכך, ביטוח החובה מולו מנהל ב"כ את התביעה, הוא הגוף שממנו יש לתבוע את מלוא הנזקים.
לעניין התביעה מול הנהגת או המבטחת שלה בביטוח מקיף וצד ג' - הדבר רלוונטי אך ורק לגבי נזקי הרכוש. בעניין זה, שתי אפשרויות לפנייך:
1. לתבוע ישירות את הנהגת ואת ביטוח צד ג' בגין מלוא נזקי הרכוש.
2. לתבוע את הביטוח המקיף שלך, לקבל פיצוי בניכוי השתתפות עצמית והפסד הנחת פרמיות בגין הגשת תביעה ולאחר מכן, לתבוע את ההפסד הנ"ל מצד ג'.
אם הדבר מתאפשר וחב' הביטוח של צד ג' לוקחת אחריות, אז מומלצת כמובן הדרך הראשונה מכיוון שאין השתתפות עצמית והפסד הנחת פרמיות, והחלופה השנייה רלוונטית, במידה ומבטחת צד ג' נמנעת מלקחת אחריות על התאונה.
הדברים מפורטים כמובן באופן כללי ויש לבחון כל מקרה לגופו.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקי בתחום.
בהצלחה,
חיים דואני, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת הדין יעל קוזמנקו צדיק
053-6245320
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, כשמתרחשת תאונה בתוך האוטובוס או בעליה/ירידה ממנו, עדיף להעביר דיווח לחברה כמה שיותר מהר תוך בקשה לשמור את התיעוד מצלמות בעיקר במצבים בהם הנהג במקום מכחיש שראה את הנפילה. במקביל, לדווח למש...
המשך תשובה