בעלת רכב נסעה בנתיבה. משאית שסטתה מנתיב נסיעתה נכנסה לנתיב הנסיעה של בעלת הרכב וגרמה לבעלת הרכב לסטות מהנתיב, על מנת להתחמק מפגיעה ולפגוע באי תנועה, מה שגרם לנזקים לבעלת הרכב. האם אפשר לתבוע את בעל המשאית וחברת הביטוח שלו, למרות שלא היתה התנגשות בין המשאית לבין הרכב?
שלום וברכה,
באופן עקרוני, התשובה הינה חיובית בהחלט.
על ניזוק להוכיח, כי נזקיו, הינם תוצאה של עוולה שנעשתה כלפיו על ידי אחר. העוולה הקלאסית ביותר הינה עוולת הרשלנות, דהיינו, במידה ועקב רשלנות נהג המשאית, נאלץ נהג רכב הפרטי לסטות עם רכבו על מנת להימנע מהתנגשות במשאית, וכתוצאה מכך, נגרמו לרכב הפרטי הנזקים, הרי שנזקים אלה הינם תוצאת רשלנותו של נהג המשאית, ואין כל רלוונטיות בשאלת האחריות, לשאלה האם היה מגע או לא היה בין כלי הרכב.
על הניזוק להוכיח, כי הסטיה הייתה שלא כדין ואילצה את נהג הפרטית לסטות, שאחרת תתרחש התנגשות בין המשאית לרכב הפרטי, שעלולה להוביל כמובן לתוצאות הרסניות.
שבת שלום,
חיים דואני, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת הדין יעל קוזמנקו צדיק
053-6245320
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, כל תאונה שארעה בדרך לעבודה, ממנה או במהלכה, נחשבת כתאונת עבודה וניתן בגינה להגיש לביטוח לאומי טופסי הכרה. עם הגשת התביעה להכרה, הביטוח הלאומי מבקש לברר פרטים בקשר למעורבות בתאונה לרבות בי...
המשך תשובה