שלום וברכה, לפני כשנה הייתי מעורב בתעונת דרכים ללא נפגעים, כאשר לא הושג הסכם בין הצדדים מי האשם בתאונה. מכיוון שהתאונה היתה קלה יחסית ולא היה שוה להתחיל הליך ארוך של תביעת ממון מחברת הביטוח של הרכב הפוגע הנושא כמעט ונשכח. למרבה הפלא הנהג הפוגע הגיש תביעה לחברת הביטוח בגין הנזק שנגרם לו, חברת הביטוח לא אישרה את התביעה וכך הוא יצא ללא שום תשלום כספי. מכיוון שככל הנראה מדובר באדם מובטל שכל ימיו הם רדיפת ממון שלא כחוק, הוא הגיש תביעה משפטית אישית נגד הנהג ברכב בבית משפט לתביעות קטנות. שאלתי היא האם ישנה אפשרות לחייב את בעל הרכב בתשלום ישיר למרות שברשותו ביטוח צד ג? ואם אכן ישנה אפשרות כזו מה על בעל הרכב לעשות במצב כזה? תודה מראש לכל המסייעים. יוחנן.
שלום וברכה,
מדובר בתביעת נזיקין כנגד המזיק. המזיק, הוא הנהג עצמו ולכן אין כל מניעה מהגשת תביעה אישית כנגד הנהג. אם לנהג יש ביטוח מסוג צד ג', ביכולתו להפעיל אותו, ובמידה ויעשה כן, הרי חב' הביטוח תתגונן מפני התביעה. ב"כ החברה ייצג את החברה ואת הנהג המבוטח. במידה ותצלח ההגנה, הרי שהנהג לא יחויב בכלום. במידה והתביעה תתקבל, הרי שחב' הביטוח תישא במלוא הנזק למעט רכיב ההשתתפות העצמית.
לפיכך, עליך לפנות לחב' הביטוח שביטחה אותך כאמור, להביא בפניה את התביעה שהוגשה ולוודא כי אתה מיוצג על ידי בא כוחה. לתשומת ליבך, כתב הגנה בתביעה קטנה יש להגיש תוך 15 ימים בלבד, הזדרז!
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכת הדין יעל קוזמנקו צדיק
053-6245320
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, לא ציינת את מועד התאונה אבל בפגיעות באזור הפה כדאי תמיד להיבדק סמוך ככל הניתן לתאונה, גם אצל רופא שיניים לשלול ייתכנות לנזק למשנן. לשאלתך, כדאי להמתין כשנה אחרי התאונה על מנת להבין את כל ...
המשך תשובה