ב2022 התלוונן עלי בעל הדירה שלי, עורך דין במקצועו לענייני תעבורה, לגבי תלונה של איומים (שקרו כי הוא גנב ממני). הייתה חקירה ראשונה בתיק, שהיוותה הפעם הראשונה שנחקרתי כנאשם, והסכמתי לדבר רק אחרי התייעצות עם סנגור ציבורי. החוקר רצה לסגור את התיק בהעדר אשמה, כשהבין שיש צד לתלונה. על אף זאת, זימנו אותי לחקירה שנייה, והגיעה עורך דין קולגה של המתלונן, כסנגור הציבורי שלי. עורך דין זה, מומחה לייצוג נאשמים, וגם נפגעי עבירה, וגם ביפויי כוח כחלופה לאפטרפסות. באותו זמן סטטוס האפטרופוס שיש עלי, היה בעיצומו של הליך להעברה למדינה מההורים. הסנגור עשה סוכן כפול, ועתר לכך שיהיה דיון בית משפט, במקום לעתור לסגירת התיק. דיווחתי על המקרה לסנגוריה הציבורית, והגשתי בעצמי בקשה להקפאת ההליך ל4 חודשים. הבקשה שלי לא עברה, וקבעו לי דיון בבית משפט, בו המדינה והמתלונן והמשטרה עתרו לכך שאכנס למאסר. השופטת, קולגה של העורך דין בעל הדירה שהתלונן, ונתנה לי עונש מקסימלי של 3 שנים. בגלל שהבאתי מסמך של אי כשירות אי שפיות מפסיכיאטר בכיר, ההליכים הסתיימו ונקבע לי עונש מקסימלי של צו פסיכיאטרי משפטי ל3 שנים. האם אני יכול להתלונן על הליך לא הוגן? אם כן לאיזה גורמים לפנות ואיך?
שלום רב,
במידה שהודית בחקירתך שאיימת ומכיוון שיש מתלונן שטען זאת, הרי שהיה לגיטימי להגיש כתב אישום (למרות שבוודאי שהיה ניתן לסיים את התיק בהסדר מותנה).
עם זאת, החלטה בדבר הסדר מותנה היא של התביעה ולא ניתן לתקוף אותה לאחר שהתיק כבר הסתיים בביהמ״ש במסגרת הכרעת דין וגזר דין.
אף אם לא הודית בחקירתך שאיימת, הרי שמכיוון שהסנגור לא ביקש להעביר את התיק להסדר מותנה אלא לסיים אותו בהפסקת הליכים (בשל מחלת נפש) וניתנה החלטת ביהמ״ש בנושא, הרי שלא ניתן לפתוח את התיק מחדש.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק שלום, הטענה שלך, למעשה,היא שהחתימה שלך זוייפה ע״י אחראי הרכב בחברה, או מי מטעמו. במידה שתרצה לנסות להימנע מתשלום ההשתתפות העצמית-הדבר יצריך הגשת תלונה למשטרה. אני לא ממליץ על כך מ-2 סיבות: 1. ה...
המשך תשובה