יש פרוצדורה להוצאת צו על ידי נגד X. באשר לתאור המקרה, האם עלי למלא תצהיר? חתום ע"י עו"ד?! באשר לזימון 2 הצדדים לדיון בפני שופט. מה קורה אם X מתעלם מזימון לדיון ולא מגיע? ניתן צו הטרדה מאיימת במעמד צד אחד? או שאם לא יופיע ייענש? יביאו אותו בכוח. יש אזהרות אם מישהו לא מגיע? או פשוט משרת אותי וניתן הצו בלי התגוננות שלו.
עלמה שלום,
לבקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת (שאת הנוסח שלו ניתן להוריד מאתר הנהלת בתי המשפט ע״י הקלדת הביטוי בגוגל: ״צו מניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד״) מצורף תצהיר (שתפקידו לאמת את הנטען בבקשה) וניתן לחתום עליו גם בפני מזכיר/ת ביהמ״ש.
לרוב, המשטרה היא שמבצעת את מסירת הבקשה והצו הזמני לצד השני (לבקשת מזכירות ביהמ״ש, עפ״י הנחיית השופט/ת).
במידה שהצד השני (המשיב) אינו מופיע לדיון (במעמד שני הצדדים), מוארך הצו הזמני ל-6 חודשים (למעט במקרים נדירים, בהם ביהמ״ש מתרשם שאין בסיס עובדתי או משפטי לתת צו קבוע או שאף מראש גם לא נתן צו זמני).
מכיוון שמדובר בהליך אזרחי ולא פלילי, ביהמ״ש אינו מוציא צו הבאה לצד שלא הופיע לדיון וככל שנמסרה לו הזמנה לדיון, הסנקציה שתינקט נגדו, ככל שלא יופיע לדיון, היא קבלת הבקשה שהוגשה נגדו (או דחיית הבקשה ככל שמבקש הצו הוא זה שלא התייצב לדיון במעמד 2 הצדדים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעקב שלום, במידה שההטרדות פסקו לפני 8 חודשים וטרם נחקרת-סביר להניח שגם לא תיחקר. ייתכן שהוגשה תלונה ושהמתלוננת התבקשה לדווח אם יהיו הטרדות נוספות (ואם לא יהיו-התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור) וייתכן של...
המשך תשובה