שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי קצין המבחן. 1. האם אפשר להקליט אודיו את קצין המבחן בזמן הביקור אצלו כשהמבקר נוכח בשיחה. 2. האם אפשר לצלם וידאו את קצין המבחן בזמן הביקור בשירות המבחן כשהמצלם נוכח בשיחה? צילום הוידאו לא צילם ישירות את קצין המבחן אלא את המבקר עצמו כאשר קצין המבחן נכנס לתמונה מאחורה ותקף פיזית את המבקר עצמו. 2. האם ניתן להתלונן על תקיפה של קצין המבחן על בסיס צילום זה ואיך/למי? מסתבר כי תסקיר המבחן מתאר אירוע שונה מאוד ממה שצולם בפועל ובעצם קצין המבחן לא אמר אמת בתסקיר. 3. האם ניתן להקליט את המפגשים הטיפוליים שהתקיימו עם הקבוצה בזמן צו המבחן? והאם ניתן להשתמש בתמלול של השיחה כדי לסתור את התיאור של תסקיר המבחן? תודה מראש
ישראל שלום,
לא מקובל לתעד פגישה אצל קצין המבחן (למרות שהדבר הוא חוקי, לפחות בכל הנוגע לתיעוד סמוי שאינו מפריע לקצין המבחן לנהל את המפגש).
תיעוד גלוי לא יהיה ראוי וסביר להניח שקצין המבחן לא ירצה לקיים פגישה מוקלטת שכן הדבר יוצר חשדנות ואף מטרד, שעה שפגישה טיפולית צריכה ליהנות מאמון מלא של 2 הצדדים.
תיעוד שיחות קבוצתיות הוא מותר, חוקית (כל עוד המקליט הוא אחד הצדדים לשיחה) אך אסור בפרסום מחוץ לכותלי ביהמ״ש (בשל פגיעה בפרטיות המשתתפים ובחיסיון הרפואי שלהם) וגם בביהמ״ש יש לבקש כי הדיון בנקודה זאת יתקיים בדלתיים סגורות בשל החשש לפגיעה בפרטיות אחרים ובחיסיון הרפואי שלהם.
במידה שנאשם יבקש להציג בפני ביהמ״ש תיעוד או תמלול של פגישה שלו עם קצין מבחן ע״מ לתמוך בטענה שלו כלפי שירות המבחן, סביר להניח שביהמ״ש לא יאפשר זאת וכנ״ל בנוגע לבקשה להצגת
תיעוד/תמלול של מפגשים קבוצתיים (כך בתי המשפט עושים בכל בנוגע לניסיונות לטעון טענות כנגד פקידות סעד, למשל, כאשר שיחות עמהם מוקלטות ומבקשים להציג את תוכנן בפני בתי המשפט לענייני משפחה).
כך גם נוהג נוהגים בתיהמ״ש וביהמ״ש העליון כאשר צד טוען לפסלות שופט ומבקש להשמיע בפני ביהמ״ש הקלטת שמע שקיים בביהמ״ש (אין איסור על אדם שאינו עו״ד להקליט הקלטת שמע דיון שאינו בדלתיים סגורות), בה, לפי הנטען, קיימת אמרה של השופט כלפיו שיש בה כדי לבסס חשש למשוא פנים.
הגיוני? לא לגמרי אך זאת המציאות והיא נועדה לייצר שקט תעשייתי והתבטאויות חופשיות של עובדי ציבור, ללא חשש מהקלטות.
במקרה קיצוני של ביצוע עבירה פלילית ע״י קצין המבחן (תקיפה או איומים לפגיעה בגוף), ניתן להגיש תלונה למשטרה ולצרף את הראיה המפלילה. במידה שמדובר בתקיפה שהיא מעבר ל״צ׳אפחה״ ידידותית ומגיעה לאלימות של ממש (סטירה ומעלה), שלא כהגנה עצמית, סביר להניח שהמשטרה תפתח בחקירה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יובל שלום, קיים סיכוי שהתביעה שכחה לציין את שמה של העדה ברשימת עדי התביעה. במידה שהנאשם יכפור באשמה-התביעה תוכל לבקש לתקן את כתב האישום ולהוסיף אותה לרשימת עדי התביעה וסביר להניח שביהמ״ש יאפשר זאת....
המשך תשובה