שלום קיבלתי זימון לדיון בבית משפט, לא יודעת במה מדובר איך אוכל לברר פרטים?
שני שלום,
במידה שלהזמנה לא צורך מסמך כלשהו, הרי שתוכלי להתקשר לטל׳ 077-2703333 (בימים א-ה משעה 08:00 עד 17:00 וביום ו׳ עד 12:30) למרכז המידע של הנהלת בתי המשפט, לברר במה מדובר ולבקש שיישלח אליך המסמך הנוגע בדבר.
במידה שמדובר בדיון קרוב, הייתי פונה לביהמ״ש בבקשה דחופה לדחיית הדיון, נוכח העובדה שלא נשלח אליך כל מסמך זולת הזמנה לדיון ולא ידועה לך מהות הדיון.
במאמר מוסגר אציין, כי במידה שכותרת המסמך היא ה״ט, הרי שמדובר בבקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת (צו הרחקה) שמישהו או מישהי הוציאו נגדך, במעמד צד אחד, ועתה מדובר בדיון שאמור להתקיים במעמד 2 הצדדים.
עם זאת, עדיין, היית אמורה לקבל, ביחד עם ההזמנה לדיון, גם את הבקשה שהוגשה ואת פרוטוקול הדיון וההחלטה שניתנה.
שיחה קצרה מחר בבוקר עם מרכז המידע של הנהלת בתי המשפט תוכל לפתור את הסוגיה ולתת לך מידע באיזה דיון מדובר, האם ביהמ״ש כבר נתן החלטה בעניין ומהי.
במידה שאכן מדובר בדיון, במעמד הצדדים, בנוגע לבקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת ואין לך כל רצון להיות בקשר עם הצד השני או להתקרב אליו, הרי שלאחר שתשמעי ממרכז המידע את פרטי ההחלטה (שסביר להניח שהייתה איסור יצירת קשר עם הצד השני, איסור הטרדתו ואיסור התקרבות אליו למרחק הנופל מ-300 מטר. כל זאת, עד למועד הדיון או עד מתן החלטה אחרת) ותרצי להימנע מלהגיע לדיון (אין חובה להגיע לדיון כזה), הרי שתוכלי להגיש לביהמ״ש בקשה למתן צו הדדי, בה תצייני שאין לך התנגדות למתן צו קבוע, למשך 6 חודשים, כאשר את מבקשת כי הצו יהיה הדדי. במקרה כזה, ביהמ״ש יפנה לצד השני וסביר להניח שהוא יסכים להצעתך (אף אם לא, הרי שאינך חייבת להתייצב לדיון. אין צווי הבאה בדיונים מסוג זה. הסנקציה היחידה הנה קבלת הבקשה של הצד השני להוצאת הצו כנגדך במידה שהדבר אינו משנה לך. במידה שכן משנה לך, את מוזמנת להתייצב לדיון, לאחר שתקבלי את החומר).
במידה שתצטרכי דבר מה נוסף, את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לסייע.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן שלום, הפסקת הליכים בשל אי כשירות לעמוד לדין (בשל מחלת נפש) הנה רישום פלילי שעמו תקופת התיישנות בת 4 שנים ותקופת מחירה בת 4 שנים. ניתן לנסות לקצר תקופות אלה ע״י הגשת בקשה לנשיא המדינה. במידה שת...
המשך תשובה