שלום גיל ותודה רבה על המענה המהיר והמדויק שלך, ברצוני לשאול בתיק של אלמ"ב, ללא תקיפות חמורות וללא עדים שלושה סעיפים תקיפה ואיומים, אני נשוי פלוס ילדה, נדחה כבר פעמים דיון הקראה, הדחיה השנייה נדחתה בהסכמה עם התביעה לבוא במגע עם הסנגור, שאלתי היא אם האישה רוצה לחזור אלי, האם ניתן לעשות גישור פלילי ובמידה ואני משתף פעולה ורוצה להשתקם תוך כמה זמן בית משפט יסכים ליצירת קשר?
רפי שלום,
סליחה על המענה האיטי, הפעם.
נדיר ביותר שביהמ״ש מסכים ליצירת קשר עם המתלוננת בתיקי אלמ״ב.
סטטיסטיות, בתיקים בהם קיימת הרחקה, הייתי אומר שמדובר באחד מ-40-50 תיקים.
כדי שזה יתקיים, צריך שלא יהיה מדובר בחבלה משמעותית (מתאים לעניינך), יתקיים בין בני הזוג הליך של טיפול זוגי מתקדם ותסקיר של קצינת מבחן מעצרים הממליץ על ביטול איסור יצירת הקשר עם בת הזוג ועל חזרה לבית המשותף.
קצינות המבחן ובתי המשפט מאוד נזהרים בזה בשל הצורך המובן בכיסוי תחת (סליחה על הצרפתית), כי במידה שיקרה, חלילה, אירוע נוסף, זה יהיה על ראשם.
נוכח העובדה שמדובר, בעניינך, ב-3 אישומים-לא הייתי מטפח ציפיות בנושא הזה והייתי מניח שהתנאים המגבילים של איסור יצירת הקשר והחזרה הביתה יוותרו בעינם עד לתום המשפט (סדר גודל של 15-18 חודשים, בממוצע מיום תחילתו).
צר לי על הבשורות הלא נעימות, אבל אני מעדיף לכתוב אמת מאשר לחרטט.
בכל מקרה, אני מייעץ לך להמשיך ולשתף פעולה עם קצינת המבחן בהליך הטיפולי (שיחות, השתתפות בקבוצה טיפולית ועוד) ע״מ לנסות ולזכות בתסקיר חיובי שיוביל להמלצה שיקומית, בעניינך, שתרחיק אותך, ככל שניתן, מעונש מאסר ואולי גם הרחק מעבודות שירות.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רויטל שלום, פורמאלית, לא ניתן להשתמש בהסדר מותנה כראיה בהליך אזרחי (להבדיל מהרשעה פלילית שניתנה בבית משפט). עם זאת, אין לשלול אפשרות שביהמ״ש ייחס לעובדה שהתובעת הודתה בפני רשות שלטונית (שלוחת הסדר מו...
המשך תשובה