תלונות למשטרה, המוגשות תחת חובת דיווח לכאורה, שהם למעשה שקר, אבל נועדו ליצור הטרדה ואימה. האם הם בגדר עבירה פלילית, במידה ומגישי התלונה נחקרים ומוכח שידוע למגיש שזה מידע שקרי, או שחובת הדיווח תגן עליו בכל מקרה, מה לגבי קבלת מסמך רשמי של זהות המגיש? האם העובדה שמגיש התלונה נושא רישיון עורך דין משנה את התמונה במישור המשפטי? בעניין חובת הדיווח, אם זה מוכח כשקר? כמו כן, האם ניתן לתבוע אזרחית. מה עילת התביעה?
מתן שלום,
המשטרה לא תחקור מתלונן בחשד להגשת תלונה כוזבת, כל עוד לא הוכח לה, בראיה אובייקטיבית (סרטון/הקלטה/עדות סותרת אחרת שלו בפני מוסד ציבורי אחר) כי הוא שיקר בהודעתו במשטרה.
בנוגע להגשת תביעה אזרחית:
במידה שלא תוכיח את אשר כתבתי לך-התביעה צפויה להידחות (אלא אם כן ביהמ״ש יתרשם מאמינותך ויקבע כי הנתבע הגיש הודעה במשטרה שהיא מלאה סתירות בפני עצמה).
בכל מקרה, חובה להתייעץ בנושא עם עו״ד המתמחה בתחום הנזיקין ולהציג בפניו את חומר הראיות מהתיק הפלילי, טרם הגשת תביעה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קטי שלום, אין שום מניעה לפרסם מידע אודות מיקומה של ניידת משטרת התנועה ע״מ להזהיר נהגים אחרים ולגרום להם לנהוג באופן בטוח. יישומון ווייז עושה זאת, באופן קבוע (וטוב שכך). אין מדובר בעבירה של הכשל...
המשך תשובה