לפני כשלוש שנים הוגש נגדי כתב אישום בעבירת התחזות. התיק הסתיים בהרשעה וקיבלתי עונש של עבודות שירות ללא עונש מאסר. האם יש לעניין זה משמעות בכל הקשור לאפשרותי להירשם בעתיד כרואה חשבון ולעסוק בתחום?
גיל שלום,
בהתאם לסעיף 4(ב)(1) לחוק רואי חשבון, תשט״ו-1955, מועצת רואי החשבון רשאית שלא לרשום מועמד בפנקס רואי החשבון, ״אם הורשע בעבירה פלילית או בעבירת משמעת שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי לשמש רואה חשבון״.
להערכתי, הרשעה בעבירת התחזות (ואף הטלת עונש של עבודות שירות, כאשר אני מניח שהצטרפה אליה גם עבירה של קבלת דבר במרמה) תיחשב ע״י מועצת רואי החשבון כעבירה שמפאת מהותה וחומרתה-המועמד אינו ראוי לשמש כרו״ח (בכל זאת, מדובר בתפקיד אשר דורש אחריות אישית גבוהה ביותר ומידה גבוהה ביותר של אמון כאשר רוה״ח נדרש להחזיק כספים ו/או שיקים פתוחים של לקוחות).
לכן, בטרם הייתי נרשם להתמחות בראיית חשבון (בהנחה שלשכת רואי חשבון מבקשת תצהיר בדבר העדר הרשעות קודמות ותיקים פתוחים, כבר בשלב זה), הייתי ממתין לתום תקופת ההתיישנות של ההרשעה (7 שנים פלוס תקופת עבודות השירות והכל מיום מתן גזר הדין ובמידה שהוגש ערעור-מיום מתן פסק הדין בערעור).
בתום תקופת ההתיישנות, משטרת ישראל לא תוכל להעביר למועצת רואי החשבון מידע אודות הרשעתך.
שים לב, כי במידה שלא תתאפק ותגיש למועצת רואי החשבון את הבקשה להתמחות, בטרם תום תקופת ההתיישנות, משטרת ישראל תהיה מחוייבת להעביר למועצה את המידע אודות הרשעתך והמועצה תהא רשאית לקחת מידע זה בחשבון אף לאחר תקופת ההתיישנות ועד תום תקופת המחיקה (10 שנים נוספות לאחר תום תקופת ההתיישנות).
לכן, מומלץ ביותר לנהוג בסבלנות (חרף הצורך להמתין כ-5-6 שנים מהיום) ולא להיות פזיז!
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רפי שלום, סליחה על המענה האיטי, הפעם. נדיר ביותר שביהמ״ש מסכים ליצירת קשר עם המתלוננת בתיקי אלמ״ב. סטטיסטיות, בתיקים בהם קיימת הרחקה, הייתי אומר שמדובר באחד מ-40-50 תיקים. כדי שזה יתקיים, צריך ש...
המשך תשובה