שלום . רציתי לדעת האם דיווח/ תלונה במשטרה על אלימות נגד אישה - לא במשפחה , אבל במעגל חברתי קרוב יכול להוביל לכתב אישום משטרתי נגד החשודים בהתעללות? מדובר באלימות נפשית חמורה ביותר שנמשכת יותר מ 10 שנים אשר נועדה ליצור אצל הקורבן מצוקה רגשית חמורה ביותר, לערער את הביטחון האישי שלה ולא משנה איפה שהיא נמצאת, והרגשות של פחד, איום וטרור תמידיים... אני חייבת לציין שההתעללות היא נפשית ולא פיזית. אשמח לתשובה במהרה, תודה.
ג׳ולייט שלום,
התעללות נפשית, כהגדרתך, לא עשויה להיות עבירה פלילית, אלא אם כן היא כוללת איומים או מעקב פיסי או הטרדה טלפונית/באמצעות האינטרנט. במידה שישנם הפקטורים האלה, המוטרדת יכולה להגיש תלונה במשטרה.
במידה שלא מתקיימים הפקטורים האלה והמוטרדת חשה פגיעה בשלוות חייה, בשל הטרדות אחרות שהיא יכולה לפרט אותן (כגון: צעקות וקללות מצד הגבר כשהוא פוגש אותה וכד׳), היא יכולה לפנות לבימ״ש השלום ולבקש צו מניעת הטרדה מאיימת המונע ממנו להתקרב אליה וליצור עמה כל קשר, למשך 6 חודשים (דבר זה מומלץ גם כאשר נעברה עבירה, כפי שתוארה בפסקה הקודמת).
במידה שביהמ״ש השתכנע כי נפגעה שלוות חייה של מבקשת הצו הוא ייתן, לרוב, צו, כמבוקש, במעמד צד אחד, ויקבע דיון, במעמד שני הצדדים, כעבור כשבוע.
ברוב המכריע של המקרים, ביהמ״ש ייתן בדיון הבא צו קבוע, למשך 6 חודשים (ואפילו שיהיה צו הדדי). במידה שמתבקש צו שכזה ע״י הנפגעת, יועיל מאוד אם היא תסכים בכתב, כבר בעת הגשת הבקשה הראשונית, כי הצו יהיה הדדי, דבר שיכול להביא להסכמת הפוגע, מראש, ולייתר את קיומו של הדיון, במקרה הטוב, או להביא להסכמה מיידית בתחילת הדיון השני, במקרה הפחות טוב.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בפועל, שניכם איימתם אחד על השני (אתה בצורה של אגרוף של היד כלפיה והיא בדיבור) ואתה תקפת אותה בדחיפה. זאת לא הייתה הגנה עצמית מצידך, מכיוון שיכלת ללכת לאחור, לאחר שהיא נצמדה אליך, ולא היית חייב לדחוף א...
המשך תשובה