האם זה חוקי לערוך אירוע פרטי במימון מהכיס האישי של בעל האירוע במקום שכור כלשהו, לגברים בלבד? כלומר לאסור כניסה של נשים? אני מתכוון כמו במקרה של הרב פירר והאירוע הצדקה שהתפרסם בתקשורת.
נדב שלום,
אין כל מניעה חוקית לערוך אירוע פרטי לגברים בלבד, כאשר כניסת נשים תיאסר.
זאת, בהתאם לחריג הקבוע בסעיף לחוק 3(ד)(2) לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס״א-2000. סעיף זה קובע כי ״אין רואים הפליה לפי סעיף זה כאשר הדבר נעשה על ידי ארגון או מועדון, שאינו למטרת רווח, ונעשה לשם קידום צרכים מיוחדים של הקבוצה שאליה משתייכים החברים במועדון או בארגון, ובלבד שצרכים מיוחדים כאמור אינם נוגדים את מטרת החוק״.
כלומר, כאשר מלכ״ר שוכר אולם ועורך בו אירוע תרבותי (ללא מכירת כרטיסים בתשלום) עבור בחורי ישיבה, לדוגמא, אין כל מניעה כי תיאסר הכנסת נשים לאולם וכי, מלכתחילה, יפורסם כי האירוע מיועד לגברים בלבד וכי כניסת נשים אינה מותרת (ורצוי לפרסם גם כי מקובר באירוע חינמי ע״י מלכ״ר בהתאם לפטור הקבוע בסעיף 3(ד)(2) לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס״א-2000 (כדאי לציין זאת כדי למנוע כאב ראש למארגנים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אפרת שלום, כדי שתתקבל בקשה למשפט חוזר יש להוכיח-לא רק שהעדות שניתנה הייתה כוזבת אלא רק שעקב מתן העדות נגרם לנאשם/ת עיוות דין. כלומר, שלא היו ראיות נוספות שהיה בהן כדי להביא, באופן עצמאי, להרשעה....
המשך תשובה