שלום רב הוגש כתב אישום בגין הפרת הוראה חוקית ויש עובדה סעיף 5 שהיא לא נכונה מדובר במפקחת חינוך מיוחד שהתעללה בילד עם צרכים מיוחדים וכאשר הגיע למשרד לשיחה טיפולית כתוב שהוא הפר הוראה חוקית האם ניתן לפנות לפרקליטות לתקן את כתב האישום?
שלום רב,
השאלה היא, ראשית, האם קיימת הסכמה, מצד המאשימה, בנוגע לשאלה האם הנאשם הוזמן לשיחה האמורה או לא.
השאלה השניה היא האם ההזמנה לפגישה הייתה אחרי מתן ההוראה החוקית (צו ההרחקה ואיסור יצירת הקשר) או לפני.
במידה שקיימת הסכמה שהנאשם הוזמן לפגישה וכי הוזמן אליה לאחר מתן צו ההרחקה ואיסור יצירת הקשר, הרי שלדעתי, אף אם הייתה כאן הפרה טכנית של הוראה חוקית (צו הרחקה), ניתן לטעון כי קמה לנאשם הגנת הצידוק [מעשה שהיה חייב לעשותו עפ״י דין, היינו, היה חייב, כתלמיד, לציית להוראת המפקחת להגיע לשיחה עמה. ראה הוראת סעיף 34יג(1) לחוק העונשין)].
אף אם ההגנה לא קמה, הרי שמדובר, לדעתי, בזוטי דברים.
במידה שהנאשם הוזמן לשיחה טרם מתן צו ההרחקה ואיסור יצירת הקשר, הרי שסבורני שהיה על הנאשם לברר (באמצעות צד ג׳) האם המפקחת עדיין מעוניינת בפגישה. במידה שלא, לא להגיע לפגישה. במידה שכן, להודיע לחוקר שחקר אותו כי הוזמן לפגישה אצל המפקחת ולבקש אישור להיפגש עמה, בליווי אביו או אמו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיה שלום, צר לי לקרוא את הדברים ואת מה שעבר עליך. הדברים שאת מתארת עולים כדי לשון הרע (כאשר נשלחו בפקס והיו פוטנציאל לחשיפה לעיניים נוספות זולת הנמען). עם זאת, חלה על המקרה התיישנות פלילית (5 שני...
המשך תשובה