מהו סעיף החוק שמקנה למשטרה אפשרות לא לבטל תלונה לפי שק"ד אם המתלונן חוזר בו ממנה, ולא מדובר באלמ"ב אלא בקבלת דבר במרמה ורישום כוזב במסמכי תאגיד? (ולכן זה כנראה לא 59א לסד"פ) דבר שני, במידה ואדם הגיש ערר על החלטת המשטרה שלא להעמיד לדין עקב חוסר אשמה אך הוא רוצה לחזור בו מהערר - מה קורה? האם הערר מתבטל אוטומטית? האם יש סעיף בחוק שמתייחס לסיטואציה זו? תודה.
שני שלום,
הפרקליטות אינה חייבת להתחשב בעמדת המתלונן ויכולה להגיש כתב אישום כנגד החשוד. אין על סעיף חוק מיוחד לכך (המתייחס להכשת כתב אישום חרף עמדת מתלונן נוגדת).
לעניין משיכת ערר, שהוגש על סגירת תיק מחוסר אשמה: פשוט שולחים למקבל הערר הודעה קצרצרה כי הוחלט למשוך את הערר ודי בכך. לאחר משלוח ההודעה הערר מתבטל, באופן אוטומטי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אפרת שלום, במידה שמדובר בקטין-הוא יישלח לטיפול אצל קצינת מבחן והתיק ייסגר במידה שישתף פעולה, במשך כחצי שנה. במידה שמדובר בבגיר ובתיק ראשון שלו וערך הגניבה אינו עולה על כ-1,000-1,500₪, התיק ייסגר בהס...
המשך תשובה