אחי מואשם בניסיון שוד, ובחקירה במשטרה הודה במעשים אבל טען שרק ניסה לחפות על חברים שלו ולא התכוון לבצע את העבירה באמת. האם יש סיכוי להמיר את עבירת השוד לעבירה פחות קשה?
מימי שלום,
אחריות שותף למעשיהם של שותפיו לפשע היא שאלה
של סבירות ולא של תכנון. במידה שאחיך חבר עם האחרים לשדוד את בית העסק-הרי שניתן לראות אותו אחראי בפלילים לכל פעולה שביצע אחד מהשותפים, כל עוד היא אינה פעולה בלתי צפויה לחלוטין.
כלומר, במידה שאחד השותפים תקף עובד במקום-הדבר הוא בגדר הצפוי, במידה שגנב-צפוי, במידה ששבר-צפוי. במידה שהיה מחזיק סכין ואחיך היה יודע על כך, אף אם היה דוקר למוות, חס וחלילה, עובד של בית העסק, היו רואים באחיך שותף לרצח (הריגה, תוך כדי ביצוע עבירת שוד, נחשבת לרצח) מכיוון שהדבר אינו בלתי צפוי שהעניינים יסתבכו והשותף ישלוף את הסכין ויעשה בה שימוש אלים.
עניין תיקון כתב האישום והפחתת חומרת העבירות המיוחסות לאחיך-הוא נושא אחר. הדבר הוא במסגרת מו״מ שבין ההגנה לתביעה. ייתכן, כי במידה שחלקו של אחיך בביצוע העבירה אינו גדול וכי במידה שרק שמר ברחוב לבל יתקרבו עוברים ושבים, תסכים הפרקליטות לתקן את עובדות כתב האישום וסעיף החיקוק המיוחס לו לסיוע לשוד (או לסיוע לדרישת נכס באיומים, במידה שסעיף החיקוק המרכזי יתוקן לגבי השותפים האחרים לעבירה של דרישת נכס באיומים) או לסעיף דומה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
פרי שלום, מדובר בצו אזרחי המעניק סעד למי שמרגיש מוטרד מאדם אחר או ששלוות חייו נפגעה כתוצאה מפעולה פוגענית של אדם אחר (החל מאיומים, עבור במעקבים, המשך בהטרדות טלפוניות וכלה בתקיפה). בד״כ ביהמ״ש מעניק ...
המשך תשובה