בתיק פלילי שנפתח נגד הבת שלי ניתנה החלטה בכתב האישום, שאנחנו רוצים להגיש עליה ערעור. לא מדובר בפסק דין אלא בהחלטת ביניים של השופט עליה מבקשים לערער. בתוך כמה זמן ניתן להגיש את הערעור? מה ההליך הנדרש?
יפעת שלום,
לא ניתן להגיש ערר/ערעור על החלטת ביניים של ביהמ״ש בהליך הפלילי (אלא כחלק מערעור על פסה״ד/הכרעת הדין/גזה״ד), למעט בהחלטות לגבי פסלות שופט ובהחלטות בעניין אי מסירת חומר חקירה וענייני מעצר.
במידה שמדובר בהחלטה של ביהמ״ש הדוחה טענה מקדמית הנוגעת לכתב האישום (כגון: פגם/פסול בכתב האישום או טענה כי העובדות המתוארות בכתב האישום אינן מהוות עבירה) - לא ניתן לתקוף החלטה זו במסגרת ערר ביניים ויש להמתין להחלטה סופית של ביהמ״ש בתיק. במידה שביהמ״ש ירשיע את בתך, רק אז ניתן יהיה לטעון כמגד החלטה זו, במסגרת ערעור על עצם ההרשעה. תשובה זו הנה כללית ולמען הזהירות יש להתייעץ בנושא עם הסנגור/ית המטפל/ת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלישיב שלום, ניתן להגיש כתב אישום בחלוף 5 שנים ממועד ביצוע העבירה אך השאלה היא מתי הוגשה התלונה ומתי בוצע הליך החקירה האחרון בתיק. ההתיישנות בגין עבירת עוון (עבירה שהעונש המקסימאלי הקבוע בגינה בחוק ...
המשך תשובה