שלום רב, סעיף 173 מדבר על פרסום שמהווה פגיעה גסה ברגשות ואמונות דתיים של אחרים. רציתי לברר האם סעיף החוק לעיל מתייחס רק לדתות של יהודים מוסלמים נוצרים ודרוזים או גם לדתות כגון הינדואיזם ובודהיזם (ראה הגדרה של חסר דת בחוק ברית הזוגיות)
עמוס שלום,
שאלה נחמדה ואשיב לה למרות שהיא לא פרקטית לאף אחד מהגולשים כאן ולמרות שהיא מריחה לי חזק כמו שאלה משיעורי בית בקורס בדיני עונשין של סטודנט למשפטים.
ההגדרה של ״חסר דת״ שציינת מתוך חוק ברית הזוגיות רלבנטית לצורך רישום זוגיות של בני זוג שאינם יהודים, מוסלמים, נוצרים או דרוזים. זאת, מתוך כוונה להסדיר את רישום הזוגיות/נישואין של בני זוג שהדת שלהם היא לא ״סטנדרטית״ בישראל.
לא הייתי מסיק מהגדרה זו דבר לעניין עבירה של פרסום דבר שיש בו פגיעה ברגשות דתיים של אחרים, שכן תכלית הסעיף, למיטב הבנתי, היא למנוע פגיעה ברגשות דתיים של כל דת באשר היא דת ולא בדת ספציפית.
בנוסף, קיימת בסעיף זה חלופה של פגיעה ״באמונתו״ של אדם (ללא הזכרת המילה ״דת״ או ״דתית״), כך שאין להניח שהמחוקק התכוון למנוע פגיעה בדתות מסויימות ולא בכל הדתות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שמואל שלום, כל עוד מדובר במישהי שאין לך איתה יחסי תלות/מרות/סמכות/השגחה וכד׳ ומדובר ביחסי מין בהסכמה (ללא בעיות במצבה הנפשי)-הרי שהגיל המינימאלי של הבחורה/הבחור לקיום יחסי מין מלאים הוא 16 (ולא 17 או...
המשך תשובה