קיבלתי כתב אישום על חריגת בניה והגשתי בקשה לחזרה מכתב האישום לידי התובע בגין אכיפה בררנית בו פורטו מבנים נוספים שנבנו ללא היתר. האם מותר לתובע להגיש את הבקשה לידי הוועדה לתכנון ולבניה בעיר בכדי לבדוק אם יש אכיפה בררנית או שעליו לבדוק זאת בדרכים אחרות? למעשה אם התובע מוסר את החומר לידי הוועדה והוועדה תגיש כתבי אישום נגד אותם מבנים שנכתבו בבקשה לחזרה מאישום אזי לא יתאפשר לי להתגונן בגין אכיפה בררנית? ולכן השאלה היא האם יש לתובע דרך לבדוק את האכיפה בררנית ללא פניה לוועדה לתו"ב?
ארנון שלום,
תכנון ובניה זה לא תחום ההתמחות שלי, אבל, באופן כללי, כאשר אתה מעלה בפני התביעה טענת הגנה, אתה, בעצם, חושף את ״הקלפים שלך״ בפניה. מצד אחד, אתה מסתכן בכך שאתה מאבד טענת הגנה שיכלת להעלות בפני ביהמ״ש. מצד שני, אתה מנסה להרוויח ביטול של כתב האישום ואולי גם מנסה להרוויח את הסיכון שביהמ״ש לא יטען כנגדך, בהמשך, במקרים מסויימים, כי היה עליך להעלות טענה זו בפני הרשות, בשלב מוקדם.
בשורה התחתונה, יכול להיות שטעית כשהעלית את הטענה בפני התובע ולא בפני ביהמ״ש, בשלב המענה לאישום, כטענה מקדמית. על כל פנים, אני מציע כי תמתין לתשובת התובע ולאחר קבלתה-במידה שכתב האישום נגדך לא יבוטל-תתייעץ בנושא עם עו״ד המתמחה בנושא תכנון ובניה בנוגע לדרך הפעולה הנכונה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי שלום, כנראה שהאיום על אשתך היה חמור יותר מאשר איום להעיף אותה מהבית, אחרת לא היה מוגש כנגדך כתב אישום. לצערי, המדיניות של שלוחות התביעות היא להגיש כתב אישום במקרה של איום על בן/ת זוג, בעוד שכאשר...
המשך תשובה