שלום, התייצבתי הבוקר לדיון ראשון בו הואשמתי בעבירת חנייה בהתבסס על צילום מרכב פיקוח של העירייה, אלא שהכתובת שפורטה בדו"ח לא היתה תואמת לתמונות שצולמו. לאחר ההקראה, הבהרתי לשופט כי אינני מודה בעובדות ובאשמה, ולאחר שנשאלתי מדוע, הבהרתי כי הכתובת המפורטת בכתב האישום אינה תואמת לתמונות. השופט הבהיר לי כי התובעת יכולה לתקן את כתב האישום ולהגישו לביהמ"ש (סע' 92 לסד"פ). הלכה למעשה, הרשות (הגורם החזק יותר בתמונה) יכולה לאכוף בדרך רשלנית, ולנסות לדוג כספים מכיסם של התושבים תוך ביצוע "מקצה שיפורים" לאחר פתיחת המשפט ... בנסיבות המתוארות, האם יש לי יכולת להתמודד מול כך, או שאולי מוטב לי להגיע לפשרה עם התובעת לפני קיום הדיון השני ?
חיים שלום,
לביהמ״ש יש הסמכות לתקן את כתב האישום, לאחר תחילת המשפט, לבקשת אחד הצדדים (לרוב, תהיה זו התביעה), ובלבד שניתנה לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן מפני כתב האישום המתוקן.
מדובר בתיקון טכני של מקום ביצוע העבירה ולא סביר כי הנאשם יוכל לנצל את הטעות בכתב האישום (בהנחה שמדובר בטעות) ע״מ לנסות ולהשיג זיכוי ע״ב טכני.
לעניות דעתי, עדיף שתחתור לפשרה עם התובעת (תשלום הקנס הנקוב בדוח) ע״מ שלא תסתכן סיכון משמעותי בהרשעה ובתשלום קנס גבוה בהרבה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גילי שלום, הכל תלוי בשאלה מה כתב ביהמ״ש בגזר הדין. לרוב, ביהמ״ש כותב בגזר הדין כי במידה שהקנס לא ישולם במועדו-ירוצה תחתיו מאסר לתקופה מסויימת. במידה שהשופט לט כתב זאת (90% שכן)-הרי שמדובר בקנס שנית...
המשך תשובה