שכנה הגישה תלונה על תקיפה והתחרטה על התלונה אחרי שליבנו בינינו את העניינים. זה היה לאחר שהייתי בחקירה במשטרה ונפתח נגדי תיק. אחרי שהיא ביטלה את התלונה הודיעו לי שהתיק נסגר. איך יכול להיות שהגישו כתב אישום על התיק שנסגר? אפשר להגיש בקשה לביטול כתב האישום?
אהרון שלום,
רצונה של השכנה בסגירת התיק הוא אחד השיקולים העומדים בפני המשטרה אך לא השיקול היחיד.
אינני יודע אם הודיעו לך על סגירת התיק נגדך בע״פ או בכתב. אם הדבר בוצע בע״פ, הרי שייתכן שהחוקר המליץ לסגור את התיק אך ראש משרד החקירות לא קיבל את המלצתו והמליץ דווקא על העמדתך לדין. בנוסף, קשה להוכיח כי הודע לך בע״פ על סגירת התיק (המשטרה צפויה להכחיש זאת).
אם ההחלטה הייתה בכתב-הרי שמדובר בתקלה חמורה (וכבר ראיתי לא מעט כאלה), כאשר שלוחת התביעות לא הייתה ערה להחלטת הסגירה והגישה כתב אישום. יש מקרים שביהמ״ש קיבל טענה מקדמית של ״הגנה מן הצדק״ והורה על ביטול כתב האישום (תלוי בחומרת כתב האישום, בהתנהגות הרשות ובזמן שחלף).
במידה שתרצה, אתה מוזמן ליצור עמי קשר ואשמח לסייע.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נורית שלום, בהליך הפלילי, זכותך לקבל משלוח התביעה/הפרקליטות את מועדי הדיונים ולהתייצב אליהם, להביע דעתך בנוגע להסדר טיעון (בעבירות אלימות ומין), להגיש לביהמ״ש ״תצהיר נפגע עבירה״ (אותו תוכלי להוריד ...
המשך תשובה