קרוב משפחה מואשם במעורבות בעבירת שוד יחד עם עוד שני אנשים, והוא עומד לשימוע לפני הגשת כתב אישום. בחקירה במשטרה לא לווה על ידי עו"ד, האם ניתן להגיע יחד עם עו"ד להליך השימוע? מה אפשר לטעון במסגרת השימוע הזה על מנת לנסות להפחית בעבירה?
ליאן שלום,
למעט חריגים, השימוע מתבצע בכתב ולא בע"פ.
הסנגור זכאי לצלם את עיקר חומר הראיות שבתיק ועל בסיסו לנמק מדוע קיימות בעיות ראייתיות בתיק המונעות סיכוי סביר להרשעה ומצדיקות סגירת התיק מחוסר ראיות (או מחוסר אשמה).
אינני יכול לדעת מה לטעון בתיק מכיוון שאינני מכיר את התיק.
במידה שתרצו את עזרתי-אשמח לסייע ולתרום מניסיוני.
במקרים רבים, גם כאשר קיימות ראיות לביצוע שוד, אך לא מדובר במקרה חמור, ניתן לשכנע את הפרקליטות להמיר את סעיף השוד בסעיף של תקיפה לשם גניבה. במקרה כזה, כתב האישום מוגש לבימ"ש השלום ולא לביהמ"ש המחוזי,דבר המונע, באחוזים גבוהים ביותר, את הנחתת חרב המאסר על ראשו על הנאשם, כפי שקורה, במקרים רבים, בתיקי שוד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חן שלום, במקרה שתיארת, ניתן להגיש בקשה לסגירת התיק המבוססת על טענה של מינוריות המקרה, חוסר עניין לציבור והנזק שהעמדה לדין של אחיך תגרום לתא הזוגי/המשפחתי (כולל בקשה משותפת קצרה של שניהם). אם אחיך ירצ...
המשך תשובה