שלום מה הכוונה בפיקוח של שירות המבחן למשך שנה? מה זה דורשה מהמורשע? הבן שלי הורשע בשימוש עצמי, האם יצטרך לעבור דרך קבוצת גמילה חוץ מפגישות עם קצן מבחן?
רעיה שלום,
משמעות צו מבחן משתנה מנאשם לנאשם, בהתאם לתוכנית הטיפולית שהוכנה לו ע״י קצינ/ת המבחן.
בחלק מהמקרים מדובר בשיחות עם קצינ/ת המבחן אחת לחודש בלבד, במקרים אחרים מדובר בשיחה חודשית ובדיקת שתן (למי שקיימת בעיית שימוש בסמים) ובחלק מהמקרים מדובר בדיחה חודשית (ובדיקות שתן, לפי הצורך) והשתתפות בקבוצה טיפולית לעוברי עבירות רכוש/סמים/אלימות/מרמה/מין. בד״כ מדובר בתוכנית המשך לנאשמים, אשר כבר החלו קבוצה טיפולית במהלך המשפט עצמו ומדובר בתוכנית שיקום מתקדמת.
עיקרי התוכנית מפורטים בתסקיר לעונש, אשר הגיש/ה קצינ/ת המבחן לביהמ״ש לקראת הטיעונים לעונש ובהתאם לה ביהמ״ש קבע במדוייק בגזה״ד (או בפסה״ד ללא הרשעה) מה יהיה אופי התוכנית ומה יהיה על הנאשם לבצע. התסקיר חסוי מעין הנאשם (נוכחהעובדה כי הוא מכיל פרטים המנתחים את אישיותו ואפיונים קרימינולוגיים ולעתים גם פסיכולוגיים ופסיכיאטריים) אך אינו חסוי בפני סנגורו.
עם זאת, כמובן שגזה״ד/פסה״ד אינו חסוי וניתן למצוא בו את פירוט תוכנית צו המבחן.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נתן שלום, 2 אפשרויות עקרוניות לפניך: 1. הגשת בקשה למשפט חוזר. במקרה שלך, לא מדובר בהליך מתאים, שכן המידע היה אינו חדש והוא היה בידיך, כבר העת ניהול משפטך. כמו כן, גם אם היית מאוים, הדבר לא מהווה הגנ...
המשך תשובה