אבא שלי קיבל מכתב לזכות לשימוע לפני הגשת כתב אישום בנושא זיוף תעודה, עד עכשיו לא פנינו לעורך דין ורציתי לשאול אם באופן כללי השימוע הזה יכול להזיק לנאשם, האם חובה להגיע עם עורך דין ומה הסיכוי שיוותרו לו על כתב אישום?
פליקס שלום,
שימוע יכול, לרוב, רק להועיל.
עפ״י פסיקה חדשה, ביהמ״ש אינו יכול להשתמש בהודיית חשוד, בשלב השימוע, גם אם זו ניתנת, כראיה נגדו במשפט עצמו.
עם זאת, זה הרבה פחות אפקטיבי ללכת לשימוע ללא ייצוג של עו״ד (אם כי, זה בחינם).
היתרון של שימוע הוא שבהליך הזה חומר הראיות כבר גלוי בפני החשוד וניתן, לעתים, לנסות לשכנע את התביעה כי קיימות בעיות בראיות באופן המצדיק סגירת התיק מחוסר ראיות (ובמקרים מעטים, מחוסר עניין לציבור).
במקרים אחרים, כאשר הראיות מוצקות, ניתן, בשלב זה, להסכים על התביעה, מראש, על הגשת כתב אישום בעבירות מופחתות או על ענישה מוסכמת מקילה או אף על אפשרות של מתן פס״ד ללא הרשעה.
שימוע יכול להזיק במצב היחיד בו ההגנה ״תפתח״ בפני התביעה יותר מדי ״קלפים״ שיש לה או תציג בפני התביעה יותר מדי חורים שיש בראיות התביעה, כאשר התביעה עדיין יכולה להשלים את החסר, בדרך כלשהי. לכן, גם את הדבר הזה-יש לעשות בתבונה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי שלום, קח בחשבון שתשובה בערר ניתנת כעבור 12-9 חודשים ושניתן להגיש קובלנה גם בשלב זה (אם כי יש, כמובן, לדבר עלויות כספיות). לגבי שאלתך, הרי שבמידה שביהמ״ש מרשיע את הנאשם, הפיצוי שהוא פוסק בד״כ הוא...
המשך תשובה