שלום. לאחרונה חלה התקדמות בתיק שאני נפגע עברה(חבלה חמורה) . קבלתי טלפון מתבעיות המשטרה . הקצין אמר לי שהגיע הסנגור של הנאשם עם בקשה להגיע להסדר שאומר כך, הנאשם מודה באשמה ומצידי לא תהיה היתנגדות למאסר על תנאי שהוא יקבל. השאלה שלי העם אני עדיין יכול לתבוע אותו תביע אזרחית נגררת בפלילים ? והעם בכלל כדי להגיע להסדר ומה הם האותיות הקטנות בסיפור ? תודה.
רומן שלום,
צר לי מאוד לקרוא על הפגיעה הקשה שחווית. ממה שקראתי באינטרנט, הבנתי שנפגעת קשה, עברת אשפוז ממושך ו-2 ניתוחים. שמחתי גם לקרוא שערר שהגשת לפרקליטות המדינה על סגירת התיק-התקבל ושהוחלט להעמיד את העבריין לדין. אני מניח שעסקת הטיעון הקלה מאוד שהפרקליטות החליטה להגיע איתו היא פועל יוצא של חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה (7 שנים) וקשיים ראייתיים שיש לה בתיק (לדעתה) בדרך להשיג הרשעה. בהתאם לחוק זכויות נפגעי עבירה, כנפגע עבירת אלימות חמורה-זכותך להביע את דעתך על עסקת הטיעון בפני הפרקליטות (אך הדבר אינו מהווה זכות וטו והפרקליטות יכולה להתחשב בדעתך ולא מעבר לכך). כמו כן, בהתאם לחוק זה, על ביהמ״ש לבדוק, טרם קבלת עסקת הטיעון, בין שיקוליו, את עמדת קורבן העבירה בנוגע לעסקת הטיעון.
בנוגע לשאלתך השניה: אכן, באפשרותך להגיש תביעה אזרחית נגררת (להרשעה בפלילים) לאחר הרשעת התוקף ולתבוע ממנו פיצויים ריאליים בסך מאות אלפי שקלים. לרשותך חלון של 30 יום לעשות כן, החל מתום המועד שלו להגשת ערעור על גזר הדין (45 יום מיום גזר הדין) ובהנחה שלא הוגש ערעור (ואם הוגש, אזי בתוך 30 יום מיום שפסה״ד בערעור הוא סופי) . במקרה של תביעה אזרחית נגררת, להבדיל מתביעה אזרחית רגילה, אין צורך להוכיח את עצם קרות האירוע אלא רק את גובה הנזק הנטען. לשם פישוט ההליכים, התביעה האזרחית הנגררת מוגשת לאותו בימה״ש, אשר הרשיע את העבריין. לכן, בעניינך, לדעתי, עליך לבדוק, תחילה, האם מדובר באדם אשר יש לו יכולות כלכליות לשלם לך פיצויים בסכום גבוה (של, לפחות, עשרות אלפי שקלים). הייתי עושה זאת באמצעות השקעה של כמה אלפי שקלים בחקירה כלכלית ע״י חוקר פרטי טוב. אם התשובה חיובית במובן שמדובר באדם בעל יכולות כלכליות סבירות ומעלה-הייתי מאשר לתובע את הסדר הטיעון ומגיש לאחר ההרשעה תביעה אזרחית נגררת. אם אין לתוקף יכולת כלכלית והייתי מבין שכסף לא אראה ממנו-הייתי עושה הכל ע״מ שיישב בכלא מכיוון שאין לי מה להפסיד וכותב לתובע (בכתב-ע״מ שהדברים יגיעו לידי השופט) שאני מתנגד, מכל וכל, להסדר הטיעון המקל עם הנאשם שאינו משקף את חומרת העבירה ואת האינטרס הציבורי ואת הנזק החמור שנגרם לי (חבלות חמורות, אשפוז ממושך,2 ניתוחים קשים, החלמה ארוכה מאוד וכאב וסבל משמעותיים), כאשר חלוף הזמן, לבדו, אינו מצדיק הקלה כה משמעותית בעונשו של הנאשם ואין בתיק כל קשיים ראייתיים (וביהמ״ש מוזמן לבדוק זאת בעצמו, שכן אם היו בתיק קשיים ראייתיים-לא הייתה פרקליטות המדינה מקבלת את הערר שהגשת על סגירת התיק ומגישה כתב אישום בחלוף 6 שנים ממועד ביצוע העבירה).
אני מציע לך להעביר את המכתב הזה גם לביהמ״ש, באמצעות הפקס, במידה שהאופציה הזאת היא על הפרק.
ובמידה שתביעה אזרחית היא על הפרק-אשמח לסייע לך להגיש תביעה לפיצויים בסך מאות אלפי שקלים ע״מ שתקבל את הפיצוי המגיע לך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קובי שלום, במידה שביהמ״ש ישתכנע שהשוטר יכול היה לצלם את תנועה הולכי הרגל במעבר החציה אך נמנע מלעשות זאת-מרב הסיכויים שיזכה אותך. אני מניח שעל השאלה תהיה האם העדר הצילום של תנועת הולכי הרגל היה בכוונה...
המשך תשובה