שלום, הגשתי תלונה על תקיפה במקום ציבורי ובאחד מהפעמים שבררתי לגבי הסטטוס שלה נאמר לי כי בוצע תימלול של מצלמות האבטחה. מהו אותו תמלול(תמלול מלל כי זו מצלמה שמקליטה קול או תמלול של מה שרואים?) ומה משמעותו(אולי כי תמלול עושים רק כאשר מגישים כתב אישום). תודה.
ארז שלום,
ראשית, צר לי לקרוא על התקיפה שעברת.
ככל הנראה, נערך ע״י החוקר המטפל בתיק דוח צפיה המסביר את אשר ראו עיניו בוידאו, שצולם במצלמות האבטחה. קיים סיכוי נמוך יותר כי מדובר במצלמות, אשר גם הקליטו אודיו, ואז החוקר תמלל את המלל שהוקלט. המהלכים הללו מצביעים על השקעה גבוהה, יחסית, של משרד החקירות בתיק, השקעה אשר מרמזת על הסיכוי הגדול כי יומלץ על ידם לשלוחת התביעות על הגשת כתב אישום כנגד החשוד בגין תקיפתך. במידה שנגרמה לך באירוע עצמו חבלה כלשהי (ולו סימן אדום) או שמדובר היה בתקיפה קשה (כגון: בעיטות ואגרופים)-הסיכויים להגשת כתב אישום הם גבוהים. במידה שיוחלט, חס וחלילה, שלא להגיש כנגד החשוד כתב אישום, יעמדו בפניך 2 אפשרויות:
1. להגיש לפרקליטות המחוז ערר על החלטת שלוחת התביעות (המשטרה) לסגור את התיק ולא להגיש כתב אישום. ההחלטה עצמה תינתן ע״י פרקליטות המדינה בתוך 12-8 חודשים מעת הגשת הערר.
2. ״לקחת את הצדק לידיים״: לצלם את חומר הראיות של התיק מהמשטרה ולהגיש, באופן עצמאי, קובלנה פלילית פרטית כנגד החשוד בגין תקיפה (או תקיפה שגרמה חבלה של ממש). במקרה כזה, אתה נכנס לנעלי המדינה ושולט (בעזרת סנגור מטעמך) על ניהול הליך פלילי כנגד החשוד (נאשם), יכול להביא להרשעתו ולהטלת עונש ראוי עליו ויכול גם לאלץ אותו לפצות אותך בסכום משמעותי ביותר בגין נזקיך (כאשר ההצעה כבר תבוא ממנו או מסנגורו).
בשורה התחתונה, אני מקווה שהמשטרה תעמיד את החשוד לדין ושהוא יורשע במיוחס לו, דבר שיחסוך לך עוגמת נפש והוצאות משפטיות.
במקרה שכזה-לאחר הרשעתו, תוכל להגיש נגדו (בלי קשר לשאלה אם ביהמ״ש יפסוק לך פיצויים, במסגרת גזר הדין שלו, או לא), ״תביעה אזרחית נגררת״ ולבקש מביהמ״ש לפסוק לך פיצויים ריאליים (אמיתיים) בגין נזקיך.
היתרון של תביעה כזאת הוא שאין צורך להוכיח, כמו במקרה של תביעה רגילה, את עצם קרות האירוע (מכיוון שהנתבע כבר הורשע בפלילים, ברף ראיות גבוה) והנטל היחיד המוטל כאן על התובע הוא להוכיח את הנזקים שנגרמו לו המפורטים בכתב התביעה שלו.
קיים ״חלון״ של 30 יום מתום מועד הערעור של הנאשם על הרשעתו (כלומר, חלון של 30 יום מתום 45 יום מיום מתן גזר הדין, בהנחה שהנאשם לא הגיש ערעור) לשם הגשת תביעה זו-והיא מוגשת לאותו ביהמ״ש, אשר גזר את דינו.
במידה שהחשוד לא יועמד לדין, חס וחלילה, אשמח לסייע לך בהגשת ערר או קובלנה פלילית פרטית, ובמידה שיועמד לדין ויורשע, אשמח לסייע לך בהגשת תביעה אזרחית נגררת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נדב שלום, רצונה של אשתך ״לבטל״ את התלונה הוא בעל משקל נמוך במכלול שיקולי התביעה. זאת, שכן לאחר שהתגבשה התשתית הראייתית להגשת כתב האישום (סיכוי סביר להרשעה) התביעה שוקלת את האינטרס הציבורי להגשת כתב ...
המשך תשובה