נשפטתי בבית משפט שלום על עבירה וקיבלתי 200 שעות של שירות לציבור. את השעות הללו אני אמור לסיים עד סוף השנה. עשיתי 20 שעות בתחילת ינואר, ואח'כ הפסקתי עקב לחץ בעבודה חוסר זמן לבצע את השלצ ע'פ הזמנים שתיכננתי. כעת התקשרו אלי משירות המבחן וטוענים כי אין להם דיווח אודות השעות שעשיתי... דיברתי עם האחראי במקום והוא טוען כי איננו זוכר שהייתי במקום... נשאלת השאלה- 1. האם מלבד המילה שלי והרישום שערכתי יש אפשרות להוכיח כי הייתי במקום? 2. כיצד שירות המבחן נוהג במקרים כגון אלו? 3. האם עצם העובדה כי עליי לסיים את כל 200 השעות ( הם טוענים כי לא דווח להם על ה-20 שעות שביצעתי) עד סוף השנה נזקפת לזכותי בבחינת זה שיש עוד זמן עד המועד האחרון? או שמא חוסר הרישום ו-20 השעות שלא דווחו עלולים לפעול לרעתי, וזאת עקב הזמן שחלף עד עתה ונחשב כאילו לא ביצעתי את השלצ? 4. הובהר לי כי אי ביצוע השלצ עלול לגרום לענישה של כלא ולא יסתכם רק בקנס? האם זה אכן כך? או שזו התנסחות המכוונת לכלל מבצעי השלצ?
איתן שלום,
בהנחה שהורשעת, הרי שבמידה שלא תבצע את השל״צ, קיים סיכוי ממשי שביהמ״ש יטיל עליך עבודות שירות (עד 6 חודשים) ולא יסתפק בהטלת קנס גבוה.
אני מציע שתשנס מותניים ותבצע את השל״צ בהיקף מוגבר, כך שעד סוף השנה תשלים, לפחות, 150-100שעות (6-4 שעות בשבוע). כך, שירות המבחן יוכל לבקש מביהמ״ש להאריך את התקופה לביצוע השל״צ משנה לשנתיים (הדבר אפשרי).
בנוגע ל-20 השעות שביצעת: בהעדר תיעוד וכאשר האחראי אינו מאשר זאת-אין מה לעשות.
אני מציע כי החל מעכשיו, תחזיק איתך טבלה מסודרת של ימים ושעות ובכל פעם שאתה ניגש לבצע את השעות-תחתים את האחראי על הטבלה (ותשאיר עותק זהה אצלו). כמו סוג של כרטיס עובד ידני.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרדכי שלום, כל עוד אינך פותח דלתות ומצלם עובדי ציבור במשרדיהם, במהלך פגישה (או ללא פגישה), אין כל איסור חוקי עח אזרח לצלם במוסד ציבורי רגיל (דוגמת המוסד לביטוח לאומי, משרד הפנים וכד׳) לצורך תיעוד הטי...
המשך תשובה