אני מעוניין לתבוע את עוזרת הבית שלי אחרי שגיליתי שגנבה חפצים מהדירה, אך היא עזבה את הארץ בזמן השה. מה ניתן לעשות? אני יכול להגיש נגדה כתב אישום למרות שאינה מתגוררת כאן?
ברי שלום,
הייתי מגיש תלונה נגדה במשטרה ובמידה שהיא תחזור ארצה-היא תעוכב לחקירה בשדה התעופה וייתכן שיוגש נגדה כתב אישום (תלוי ברמת הראיות שקיימות נגדה: אני מניח שמדובר בראיות נסיבתיות. השאלה היא האם למישהו אחר הייתה הזדמנות לגנוב את הרכוש או רק לה).
כמו כן, במידה שתיק המשטרה ייסגר, תוכל לבקש לצלם את חומר הראיות שבו ע"מ להגיש ערר על סגירתו (זו זכותך המלאה). לאחר קבלת החומר, במידה שהחשודה תחזור ארצה, תיגש להתייעץ עם עו"ד אזרחי בנוגע לאפשרות להגיש נגדה תביעה אזרחית (עד 33,000 ש"ח-תביעה קטנה בלי להוציא יותר מדי כסף על עורכי דין) ואולי גם קובלנה פלילית בגין גניבה (דבר שיש לו עלויות לא נמוכות ודורש רף ראיות גבוה שלא בטוח בכלל שקיים כאן).
מעבר לכך, לא נראה לי שיש מה לעשות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי שלום, מצד אחד, סעיף 4 לחוק העונשין קובע כי: ״ נעברה עבירה ובוטל בחיקוק האיסור עליה – תתבטל האחריות הפלילית לעשייתה; ההליכים שהוחל בהם – יופסקו; ניתן גזר-דין – יופסק ביצועו; ולא יהיו בעתיד עוד ת...
המשך תשובה