אני מנהלת תביעה כנגד אדם בגין הפרת חוזה, וידוע לי שהוא מסר לבית המשפט תצהיר שקרי עליי ועל כל נושא התביעה. האם אני יכולה לתבוע אותו בגין לשון הרע או הוצאת דיבה עקב התצהיר שמסר?
מוריה שלום,
כל המצוי בהליכי ביהמ״ש יודע כי לביהמ״ש מוגשים, מדי שנה, עשרות אלפי תצהירים כוזבים.
גם כאשר מתגלה, במהלך חקירתו הנגדית של מגיש התצהיר, כי עדותו שונה מתצהירו בפרט מהותי, ביהמ״ש אינו מפנה את הנושא לחקירת משטרה ובמידה שאחד הצדדים פונה למשטרה ומגיש תלונה-התיק בד״כ נסגר ״מחוסר עניין לציבור״.
לכן, את יכולה, כמובן, להגיש תלונה בגין הגשת תצהיר כוזב אך אל תצפי לגדולות ולנצורות.
בנוגע לתביעה אזרחית-כנ״ל. בתביעה קטנה (שמוגבלת לסכום של 33,000₪) הסיכון שלך נמוך (כ-500₪ הוצאות משפט). עם זאת, השאלה היא האם תוכלי לתבוע בגין רשלנות. כלומר, להוכיח כי בגין הגשת התצהיר הכוזב נגרם לך נזק מסויים. או במילים ברורות יותר: לא רק להוכיח כי התצהיר שהוגש הוא כוזב אלא גם להוכיח כי לולא היה מוגש תצהיר זה, תביעת הצד השני לא הייתה מתקבלת (או שתביעתך שלך הייתה מתקבלת) ושלא היית מחוייבת בסכום שחוייבת (או שהיית זוכה בסכום פיצויים בסכום מסויים).
אני מציע לך להתייעץ עם עו״ד אזרחי טרם הגשת התביעה מכיוון שהסיכון שלך הוא לא רק תשלום הוצאות משפט אלא גם בזבוז הרבה מאוד אנרגיה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עופר שלום, הבאת ראיות לקיומה של עדות שקר לא, בהכרח, תוכיח שהנאשם זכאי. ייתכן, למשל, שהעד שיקר אך יתר הראיות הוכיחו את אשמתו מעבר לספק סביר. כמו כן, יש לבחון האם, אכן, מדובר בהוכחה ניצחת לכך שהעדות ה...
המשך תשובה