היתי נוכח לפני 25 שנה בבית שאבא שלי איים על אח שלי בסכין או ניסיון בפועל -כך נראה לי לאחרונה אבא שלי ניסה להרוג את אחי באקדח -לא ראיתי. שמעתי מאמא שלי גם היא לא ראתה את הניסיון. אלא אבא שלי הראה לה את האקדח טעון וסיפרק לה מה תיכנן לעשות אח שלי התלונן במשטרה לאחרונה זימנו אותי את אחי ואת אמא שלי להיד במשפט א. האם אני חייב להעיד על מה שקרא לפני 15 שנה? אני גר בבית של אבא ולא רוצה לעוף מהבית בעקבות העדות. ב. האם אמא שלי חייבת להעיד במשפט ולספר כל מה שאבא אמר לה והראה לה?
יצחק שלום,
עדות במשפט פלילי כנגד האב בגין עבירת אלימות הנה חריג לכלל האוסר על עדות ילדים כנגד הוריהם.
לכן, עליך להתייצב לביהמ"ש למתן עדות (אם לא תעשה כן, קיימים סיכויים גבוהים כי יוצא כנגדך צו הבאה).
עם זאת, באפשרותך לומר לשופט, בתחילת דבריך, כי קשה לך להעיד כנגד אבא ואתה מבקש שלא לעשות זאת וגם כי אתה חושש שהדבר יפגע קשות במערכת היחסים שלכם וכי מה שמסרת במשטרה היה אמת.
בנוגע לתוכן הדברים: לא ברור לי מדוע בכלל זומנת לעדות. בנוגע לאירוע הנוכחי לא היית נוכח בעת האיומים אלא שמעת את הדברים מאמך - כך שמדובר בעדות מפי השמועה שאינה קבילה.
בנוגע לאירוע האיומים, שנכחת בו לפני 25 שנים, הרי שהוא אינו רלבנטי כלל להוכחת עובדות האישום הנוכחי וגם אינו רלבנטי להוכחת "שיטת ביצוע" (דוגמת עבריין המבצע עבירות בדרך כה ספציפית-עד שניתן לומר כי היא ייחודית רק לו) או "מעשים דומים" (דוגמת עבריין המבצע מעשים שטוען שביצע אותם בתום לב, אך הצטברותם של המעשים שבוצעו באותה דרך מתוחכמת, במתלוננים שונים, מעיד על כך כי מדובר בשיטה אחת ובחוסר תום לב מצד העבריין. דוגמא קלאסית לכך הנה מעשים מגונים, אשר העבריין טוען כי ביצע אותם בתום לב וכי בוצעו בהסכמת הקורבנות, אך בוצעו בדרך מניפולטיבית ומתוחכמת).
בשורה התחתונה, אני מציע שתגיע לביהמ"ש כחצי שעה לפני הדיון ותיגש לתובע/ת. תסביר לו/ה שאתה חושב שהעדות שלך לא רלבנטית נוכח הדברים שכתבתי לך. אם הוא/היא ישאל/תשאל מי אמר לך את זה-תראה לו/ה את התשובה הזאת (תדפיס אותה) כדי שהוא/היא לא יחשוב/תחשוב, חלילה, שהסנגור של אבא שוחח איתך על הנושא (שכן אסור לו). אני מקווה שהוא/היא ישתכנע/תשתכנע לא להעיד אותך ולא להביא לכך שאתה תצא מהבית.
בנוגע לעדותה של אמא: היא יכולה, גם כן, להסביר לשופט שלא נעים לה להעיד כנגד בעלה, שהדבר יחבל קשות במערכת היחסים שלהם ושמה שאמרה במשטרה הנו אמת. במצב כזה, התובע/ת יוכל/תוכל להשתמש בדברים שאמא מסרה במשטרה ולבקש מביהמ"ש לאמץ אותם.
כנ"ל לגבי אחיך.
בהצטבר 2 ההודעות שנמסרו במשטרה-ביהמ"ש יוכל, אם יבחר להעדיף אותן על פני עדותו של אבא בביהמ"ש, להרשיע אותו בעבירה המיוחסת לו, מבלי שתיאלצו להעיד לביהמ"ש ולפגוע ביחסים שלכם עם אבא.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בר שלום, הייתי מגיש תלונה למשטרה (לתחנת המשטרה הקרובה להיכל) בגין איומים וביחד עם האישור של הגשת התלונה מגיש לבימ״ש השלום באזור ההיכל בקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת כנגד מי שאיימו עליכן (אתן המבקשות בבק...
המשך תשובה