שלום רב. לפני חודש בערך הגשתי תלונה במשטרה, נגד בעלי ואמרו לי שיוציאו לו כתב אישום. מאז השלמתי עם בעלי והתחרטתי. האם אני יכולה לבטל את התלונה כדי שלא יוגש כתב אישום?
רחלי שלום רב,
המקרה המפורט בשאלתך הוא נפוץ.
לעיתים מתלוננות פונות למשטרה לבטל תלונה משום שהתחרטו מתוך סיבות מוצדקות וקשורות אליהן בלבד (אני משער שזה מה שקורה אצלך).
מצד שני, ישנן מתלוננות אשר מופעל עליהן לחץ לבטל את התלונה שמגיע גם כדי איומים ואלימות (בדרך כלל מצד הבן זוג ובני משפחה אחרים).
משכך, בעניין "רגיש" זה החוק מקנה שיקול דעת רחב לגורם המוסמך להחליט אם להגיש כתב אישום או להורות על סגירת התיק.
סעיף 62א(ג) לחוק סדר הדין הפלילי קובע כי בקשת מתלוננת שלא להעמיד לדין את בן הזוג בעבירת אלימות במשפחה "לא תהווה, כשלעצמה, סיבה יחידה להחלטה..." לסגור תיק פלילי.
כלומר מקריאת החוק את יכולה להבין שברגע שבחרת להגיש תלונה במשטרה בגין עבירת אלמ"ב מצד בעלך, אין באפשרותך לבטל את התלונה ובקשתך תהווה "רק" שיקול אחד מבין כלל השיקולים ובכללם: נסיבות המקרה וחומרתו, האם בני הזוג פנו לטיפול זוגי, האם זאת הפעם הראשונה, ההשלכות והנזקים שייגרמו לבן הזוג או לתא המשפחתי אם יוגש כתב אישום ועוד.
מכל מקום, הגשת בקשה לבטל את התלונה ולהימנע מהגשת כתב אישום כנגד בן הזוג מחייבת היוועצות עם עו"ד בקיא בתחום ורק לאחר מכן לשקול אם יש צורך להיעזר בשירותיו או שניתן להגיש הבקשה בכוחות עצמך.
הנני זמין עבורך במספר המפורט למטה.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום, תודה. הפרקליטות מטפלת בהגשת כתבי אישום בעבירות מין. לכל פרקליט יש ממונה עליו. בהנחה שהפרקליט המטפל סבור שיש בתיק ראיות עם סיכוי סביר להרשעה ומכין טיוטת כתב אישום, סביר להניח שהממונה שלו י...
המשך תשובה