העלילו עלי מעשה שלא היה ולא נברא, שגם אם היה מתרחש בפועל, אין בו עבירה פלילית. שמרתי על זכות השתיקה בחקירה. עכשיו, ארבעה חודשים אחרי האירוע, זימנו אותי לעימות עם המתלונן. מה ההשלכות אם אופיע ואשמור גם בעימות על זכות השתיקה?
שלום רב,
בעניין "זכות השתיקה" קיימת הנחת עבודה מצד בתי המשפט לפיה מי שבוחר לשתוק כנראה שיש לו מה להסתיר. אחרת למה הוא שותק?
לכן במהלך חקירה ו/או עימות (במיוחד מול המתלונן) ועם חשיבות רבה לכך שלפי גרסתך לא ביצעת שום עבירה פלילית, עדיף לשטוח בפני החוקרים את גרסתך, להתעמת עם הצד השני ולהטיח בו את גרסתך בצורה משכנעת.
אם תבחר להמשיך לשתוק בחקירה/עימות, השתיקה תשמש כתוספת ראייתית לחובתך. במידה והעניין יבשיל לכדי כתב אישום, אתה תמצא עצמך בעמדת נחיתות ראייתית במשפט.
מכל מקום "הפעלתה" של זכות השתיקה מחייבת קבלת ייעוץ משפטי מעו"ד פלילי אשר שמע את כל הפרטים של המקרה שלך וייעץ לך כיצד לנהוג במהלך החקירה/עימות.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אריה שלום, שיחה של אדם למוקד 100 שנמצאת בתיק החקירה הנה חומר חקירה שהנאשם (או החשוד המבקש לשנות את עילת הסגירה של התיק נגדו) זכאי לקבל לידיו העתק שלה. ככל שהתכוונת לשיחות של השוטרים בקשר המשטרתי, הר...
המשך תשובה