שלום רב, בני הוכה ע"י איש צוות חינוכי בביה"ס. הגשתי תלונה במשטרה. בני נחקר ולהבנתי גם איש הצוות. בבירור היכן התלונה עומדת נכתב: תיק החקירה הועבר לפרקליטות המחוז. כמו כן נכתב, כי ניתן לפנות ליחידת הסיוע בפרקליטות. מה המשמעות של שני הדברים? תודה מראש. ד.ע.
ד.ע שלום רב,
בפנייתך לא ציינת באיזה מחוז מדובר, את גילו של בנך והאם נגרמו לבנך חבלות עקב התקיפה, שאז הייתי ממוקד עוד יותר בתשובתי אליך.
התיק עבר לפרקליטות לצורך בחינת חומר הראיות שנאסף ע"י המשטרה במהלך החקירה שנפתחה בעקבות הגשת התלונה בעניין בנך. פרקליט מטעמם יחליט באם להגיש כתב אישום נגד התוקף או שמא לסגור את התיק.
היות ובנך הנו "נפגע עבירה" החוק מקנה לו זכויות ולעניינינו הזכות להגיש ערר על החלטת הפרקליט לסגור את התיק (במידה וכך יהיה). אתם אמורים לקבל על כך הודעה בדואר.
הפרקליטות פרושה על פני מחוזות במדינה. בכל מחוז קיים מרכז סיוע לנפגעי עבירות אשר תפקידו לסייע לנפגעי העבירה לממש את זכויותיהם מכוח החוק.
באתר משרד המשפטים תמצאי מידע נוסף בעניין ולרבות פרטי ההתקשרות עם כל מרכז סיוע.
עד כאן הכל נראה פשוט אך לצערי לא כך הדבר ולעיתים האזרח מתקשה לקבל מידע אודות מצבו המשפטי ושלא נאמר "סיוע".
לכן אציין לסיום כי תמיד פתוחה בפניך הדרך לשכור שירותיו של עו"ד פרטי, הן על מנת שיקבל את כל המידע הנדרש עבורך, הן על מנת שיגיש ערר במידת הצורך או בכלל שילווה אתכם באופן אישי ויקפיד על מימוש זכויות נוספות שהחוק מקנה לכם.
זמין עבורך בכל עניין.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קרן שלום, המבחן העיקרי בנוגע לעילת הסגירה של תיק משטרה ובבחינת בקשה לשינוי עילת עילת סגירה (לחוסר אשמה) הוא מבחן הראיות; האם רף הראיות מגיע, באופן גס, לדרגה של 3 ומעלה מתוך 10 או לא. במידה שיש בדל של...
המשך תשובה