האם הפרקליטות יכולה להגיש כנגד בנאדם כתב אישום שיש בו כמה סעיפים אשר במידה ואחד האישומים לא יתקבל יהיה אפשר להאשים את הבנאדם באישום השני? לדוגמא שוד חמור, גניבה, תקיפה ושוד רגיל?
סימן ה' לחסד"פ מתייחס לכתב האישום.
לשאלתך, לא ניתן לטעון טענות חלופיות בכתב האישום, אלא התביעה צריכה לבחור לה גרסה. אין הדבר מונע אישום בסעיפי עבירה חלופיים (שאינם סותרים).
בנוסף, התביעה מחויבת מכוח המשפט המנהלי, שלא לעשות שימוש מוגזם בסמכויות ההעמדה לדין שלה. גם אם המעשים של הנאשם מתאימים למספר רב של סעיפי עבירה, עדיין התביעה מחויבת לבחור את הסעיפים העיקריים. (כלל ותיק, שנזכר בפס"ד לביאן). השופט בך קבע, כי אסור לזרוק את ספר החוקים על הנאשם - מדובר במעשה אחד שהתביעה צריכה להאשים בו ולבחור את ס' העבירה המתאים ביותר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
053-9428974
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אליאור שלום, בחקירת חשוד, יש חובה להציג בפניו את החשדות המיוחסים לו באופן שיתן לו אפשרות להתגונן בצורה ראויה. במידה שהחוקרת לא עשתה כן ולא הסכימה לומר לך מתי בוצעה העבירה המיוחסת לך-הדבר אינו תקין ומ...
המשך תשובה