צהריים טובים, אני עובד כשנה וחצי בחברת תקשורת גדולה. לפני כשנה קודמתי לתפקיד הדרכות שטח. כחלק מהתנאים שקיבלתי בכניסה לתפקיד היה תשלום על זמן הנסיעה ממקום עבודתי למקום ההדרכה (לקודמי בתפקיד היה רכב, לי לא היה ודרך ההגעה הוא בהסעה ציבורית). בגלל צמצומים בחברה והחלפת מנהל מחלקה, הוחלט שלא לשלם יותר על זמן הנסיעה ולשלם אך ורק על זמן השהייה מרגע ההגעה ועד היציאה. מכיוון שאני עובד בכל חלקי הארץ, נסיעה מהווה חלק משמעותי בלו"ז היומי. האם הדבר נחשב להרעת תנאים? חשוב לי לציין שלא חתמתי על חוזה כזה או אחר שמעגן ומגן עליי בסעיף הזה. בנוסף, רציתי לדעת, לכמה ימי מחלה אני זכאי ולפי מה מחשבים אותם? תודה רבה מראש על התשובה.
אבי שלום,
על פניו אכן נראה כי נוצר נוהג שהוא חלק מההסכם ומתנאי העבודה שלך, ושינוי נוהג כזה יכול להוות הרעה מוחשית של תנאי העבודה, גם אם לא מדובר בסעיף בחוזה כתוב.
לפי החוק, עובד זכאי ל- 18 ימי מחלה בשנה. מחשבים אותם לפי צבירה של 0.6 ימים לחודש. כל זאת כמובן במידה ולא חלה עליך הוראה אחרת.
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תשובה בהקשר חופש העיסוק הינה בד"כ נגזרת של הסכם העבודה ומה קובע הוא בהקשר זה. היעדר כזה, ניתן לחפש פסיקה בהקשר סוג העבודה המדובר. יחד עם זאת, יכול להיות שיש כאן עניין של תחרות במעסיק שלך, ללא ידיעתו...
המשך תשובה