שלום מאיה, אודה לתשובתך בנוגע למס' שאלות שיש לי לגבי החלטות המעביד: 1)דמי הבראה - המעביד אינו משלם דמי הבראה בשנה הראשונה (לדבריו ישולם במועד סיום העסקה) ועבור השנה השנייה קיבלתי דמי הבראה עבור 5 ימים בלבד ...האם חוקי? 2)במסגרת נסיעת עבודה לחו"ל - טסתי ביום ראשון בבוקר לארה"ב וחזרתי לארץ ביום ראשון בבוקר שבוע לאחר מכן. (עבדתי שם גם ביום שישי והטיסה חזרה בשבת). בנוסף כנס שמתקיים ביום שישי מחייב אותי להיות נוכחת ביום זה למרות כי המשרה שלי מוגדרת 5 ימים בשבוע. האם מגיעים לי ימי חופשה בעבור שישי ושבת בהם הייתי בחו"ל+ זמן טיסות, והאם גם עבור העבודה ביום שישי במסגרת הכנס? אודה להתייחסותך, ממה נהדר שיש למי לפנות, יישר כוח!
עובד זכאי לתשלום דמי הבראה רק אם השלים שנת עבודה. עבור השנה הראשונה עובד זכאי ל- 5 ימים, ועבור השנה השנייה והשלישית - שישה ימים.
באשר לעבודה בימי שישי - נראה כי את זכאית לתשלום שעות נוספות על עבודה ביום זה. לגבי זמני הטיסות וזמן בו שהית בחו"ל ולא נדרשת לעבוד - החוק אינו מחייב תשלום. במצבים כאלה יש להסדיר מראש אם יש תשלום או ימי חופשה במקום וכמה.
תודה על העידוד,
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין לכך "חוק" אבל אם מעוניינים לדמות שעון נוכחות רגיל, שבו צריך להתייצב במוקם העבודה, נראה לךי שדרישת מיקום בעת הקלדת כניסה ויציאה- חוקי ותקין. בעיקרון זה שעון שאמור להקל על העובד, כך שנראה לי תקין, א...
המשך תשובה