התחלתי לעבוד כמוכרנית בחנות בתאריך 1/6/23. ב8 לאוקטובר יום ראשון הייתה לי משמרת, אליה לא הגעתי עקב פחד מהמלחמה (חשוב לציין שאני עובדת בעיר מעורבת בשכונה ערבית), חוסר יכולת להגיע מכיוון שבוטלו הרכבות באותו יום, ולחץ מהמלחמה שגרם לי להיות חולה (אני חולה במחלה כרונית). הוצאתי ימי מחלה על כל השבוע, ראשון עד חמישי מהרופא שלי. הייתי בכנות חולה, זו לא הייתה חופשה "בכסות" ימי מחלה, אלא מחלה אמיתית. הייתה לי משמרת נוספת ביום שני (9.10), והמנהל שלי אמר לי בראשון (8.10) "או שתגיעי מחר או שלא תגיעי בכלל". אחרי שלא הגעתי, כבר שבועיים שהם לא משבצים אותי בחלוקת משמרות. הלכה למעשה פוטרתי ללא שימוע וללא מכתב פיטורין. אני מעוניינת לבדוק מה ניתן לעשות בעניין והאם אפשר לקבל פיצויים במקרה כזה.
אין שום בעיה להגיש תביעה בנדון, או לפנות לקבלת פיצוי כספי גם לפני תביעה. אבל את עובדת רק ארבעה חודשים כך שהפיצוי עלול להיות מינימאלי ביחס לשכר הטרחה.
את צריכה לבדוק שעשו לך גמר חשבון כדין, ואם את רוצה את יכולה לפנות אלי, וננסה לבנות משהו (פיצוי על פיטורים שלא כדין, ללא שימוע, בחוסר תום לב, ללא מכתב פיטורים).
כמובן שאם את גרה באיזורים הבעייתיים - אז בכלל.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זה אירוע מורכב. אם בהשוואה בין שתי המתכונות השכר לשעה ננמוך יותר ממה שהוא היה בשיא, זה נחשב הרעת תנאים. אם לא- אז לא. בכל מקרה הרעת תנאים אינה דבר אסור אבל יש לה תוצאות כמו זכות אכיפה בביה"ד לעבודה ...
המשך תשובה