שלום, אני מועסקת כבר שנים בשכר שעתי, ע"ב צורך - כלומר, קוראים לי לעבודה כשצריך אותי. כתוצאה מכך, יש חודשים שבהם היקף שעות העבודה שלי דומה להיקף השעות במשרה מלאה, ויש חודשים שבהם לא קראו לי לעבודה בכלל ולא הופק עבורם תלוש שכר כלל. שאלתי היא לגבי החודשים שבהם אני מועסקת "ללא שכר" - איך הם נספרים לצורך חישוב התנאים הסוציאליים שלי, כמו ותק, הבראה, הפרשה לפנסיה וכו'? אשמח לתשובה עקרונית, אך אספק מידע ספציפי אם הוא עוזר: 1. בתלושי השכר מופיע ותק ש*כן* סופר את החודשים ללא השכר (הוותק נספר קלנדרית, וכולל גם תקופות שבהן הייתי בחל"ת בשל הקורונה). 2. לא הייתה לי קרן פנסיה פעילה לפני שהתחלתי. ההפרשות לפנסיה התחילו רק לאחר 6 חודשי עבודה בפועל ("עם שכר"), ולא לאחר שישה חודשים קלנדריים. 3. למרות שבממוצע עבדתי כ-10 חודשים בשנה, מהרגע הראשון קיבלתי "תמורת חופשה" - 4% משכר העבודה, במקום לצבור ימי חופש, כפי שהבנתי שהיה צריך להיות. בחוזה נכתב שימי החופשה יינתנו "לפי החוק". כמו כן, "תמורת החופשה" לא נכללה בשכר המבוטח שלי, ולכן לא נכללת בהפרשות לפיצויים, בעוד דמי חופשה רגילים אמורים להיכלל בפיצויים. האם זה חוקי? 4. עד כה, לא קיבלתי דמי הבראה כלל. מכיוון שמדובר בעבודה שעתית בהיקף משתנה, כדי לחשב את הסכום המגיע לי יש לחשב ממוצעים. לא ברור לי אם לחשב את הממוצעים ואת הוותק לפי 12 חודשי עבודה בפועל, שקיבלתי בהם תלוש, או לפי 12 חודשים קלנדריים. תודה מראש על הסיוע.
חישוב ותק בעבודה לצורך תשלום זכויות פנסיוניות הינו על פי ותק כללי ולא על פי עבודה בפועל, אלא אם כן ישנו נתק של שישה חודשים ומעלה בין כל תקופה.
1. ותק- כאמור לעיל, ככל שאין נתק של למעלה מחצי שנה, הותק נצבר לחישוב הזכויות.
2. הבראה- יש לשלם לאחר 12 חודשי עבודה לנדרית ובהתאם להיקף המשרה בתקופה זו.
3. חופשה- משולמת על פי החוק כאשר בגין חודשים בהם אין עבודה בפועל אין צבירה של ימי חופשה.
4. פנסיה- ככל שאין נסיה קודמת, הזכאות הינה לאחר 6 חודשי עבודה.
4.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יום ראשון- ללא תשלום; יום שני ושלישי - 50%. כלומר- מה ששילמו לך- שילמו נכון. אתה מופנה לחוק דמי מחלה....
המשך תשובה