שלום רב, אני עובד בחברה קצת למעלה מ-5 חודשים ואני כרגע אני בימי מחלה כבר 5 ימים ומחר רוצה להגיש לחברה מכתב התפטרות. אני לא מעונין להמשיך להגיע לעבודה וימי מחלה אצלי במינוס עקב קורונה ואבל לאחר פטירתו של אבי שלא הגעתי לעבודה שבוע וחצי נוספים מעבר לשבעה, האם יש אפשרות שאוכל להגיש מכתב התפטרות מבלי להגיע לעבודה וגם להישאר בימי מחלה בזמן ההודעה המוקדמת? בנוסף לכך, הסיבה העיקרית שאני עוזב זה בגלל כמות השעות המסיבית בעבודה בין 10 ל-12 שעות ביום בלי אפשרות לצאת להפסקת צהריים עקב עומס עבודה כך שאני עובד מ-7 בבוקר ועד סביבות 18 בערב ללא הפסקת צהריים כשמורידים לי בשכר חצי שעה על הפסקה ביום עבודה. וזאת לאחר שכבר התלוננתי על כך בפני המנהל הישיר וגם בפני המנהלים של המנהל הישיר, ועדיין אותה הבעיה נמשכת וגם נהיו כאבי בטן, בחילות ועליה במשקל. חשוב לציין שאני נכנסתי לתפקיד עם תהליך חניכה לא מסודר ולאחר מכן במהרה ״זרקו אותי למים העמוקים״ בלי ליווי במהלך הכניסה לתפקיד ובלי עזרה מסודרת וזמינה כשאני חדש לחלוטין בענף. השאלה שלי זה האם זאת עילה לתביעה והאם ההנהלה יכולה לטעון שהם לא מנעו ממני לצאת להפסקה או שכל ארגון חייב לדאוג לצוות העובדים שלו שייצאו להפסקה?
ממה שהינך כותב נשמע שאתה מתפטר מהעבודה ויכול להיחשב כמי שהתפטר בדין מפוטר. יחד עם זאת, אתה עובד שם במשך תקופה קצרה- חמישה חודשים בלבד- שאינה מזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים. ככל שהופחתו לך שעות הפסקה ולא איפשרו לך לצאת להפסקה, אתה רשאי לדרוש את התשלום מהמעסיק בחזרה. לגבי ההתפטרות- אם אתה מתפטר עלייך ליתן למעסיק את תקופת ההודעה המוקדמת על פי חוק או על פי ההסכם ביניכם, ככל שקיים. אם המעסיק יוותר על נוכחותך, לא תצטרך להיות בעבודה בימי ההודעה המוקדמת. שים לב גם כאן כי לנוכח תקופת העבודה הקצרה וככל שאין הסכם הקובע תקופה ארוכה יותר למתן הודעה מוקדמת מדובר בהודעה מוקדמת קצרה ביותר בת מספר ימים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זכאות לפיצויי פיטורים הינה לאחר שנת עבודה. ככל שלא הושלמה שנת עבודה הרי שאין זכאות לתשלום פיצויי פיטורים. ...
המשך תשובה