לאמי יש עובדת פיליפינית העובדת אצלה מאז מאי 21 לשביעות רצוננו המלאה. התברר כי במקום עבודתה הקודם שהיה הראשון, הועסקה דרך חברת מסוימת. העובדת עבדה בתל אביב אצל משפחה בחודשים 1.9.20-1.3.21 במשך 6 חודשים עבורם לא הופרשו לה דמי פנסיה ופיצויים כדין. בינואר 22 התחלתי לנהל שיחות עם החברה בנושא. ביום 1.3.22 הועבר לחשבונה בשדה התעופה סכום של 2541 ש"ח. הסכום נראה לי נמוך, (אצל אמי עבור אותה תקופה במקביל היא קיבלה 3536 ש"ח) מה עוד שלא הובאו בחשבון ריבית והצמדה עבור התקופה שבה הכספים לא שולמו, וכן לא שולמו דמי הלנת שכר . אודה להתייחסותך לפנייתי זו שכן נראה שבבסיס היא קבלה כ-1000 ש"ח פחות ואם לחשב את הכספים בגין העיכוב.
חובת הפרשה פנסיונית- רק לאחר שישה חודשים על ידי המעסיק הראשון. השני כבר חייב מהיום הראשון אם העובד מועסק ברציפות אצלו. כלומר לא היו חייבים להפריש לה.
הלנת שכר על חלק העובד בהפרשות- יכולה לתבוע רק חברת הביטוח. ממה שאת כותבת עולה שכנראה לא הורידו לה מהשכר את חלקה לכן אין הלנת שכר.
מכל מקום אין די פרטים בשאלה כדי לתת תשובה מלאה. (למשל- כמה הרוויחה או למה סיימה עבודתה שם).
כך וכך, מעבר להפרשה שבכלל לא חייבים בששת החודשים הראשונים, אם עובד עבד פחות משנה הוא כלל לא זכאי לפיצויי פיטורים.
כך שעל פניו נראה שהסכום ששולם לה- שולם ממש ביתר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מבחינת הפיצויים אין ככ הבדל, אתה יכול להתפטר בדין מפוטר מחמת מצב רפואי. מה שכן ייפגע אלו דמי האבטלה. אתהיכול לבקש מכתב פיטורים כפוף להסכם מסודר עם המעסיק שמתעד את האירוע ומגן על זכויות המעסיק וסיכוני...
המשך תשובה