סטודנטית שהסבתא שלה זכאית לשעות סיעוד מביטוח לאומי והמשפחה והחברת סיעוד-ביקשו ממנה להרשם כמטפלת של הסבתא- וכך עבדה יותר משנה, ובעקבות בקשה של המשפחה מביטוח לאומי להחליף את חברת הסיעוד (מכמה סיבות) הוחלפה חברת הסיעוד והנכדה החלה לעבוד דרך חברת הסיעוד החדשה , אלא שחברת הסיעוד הראשונה ביקשה ממנה להגיש מכתב התפטרות מספר פעמים כיון שתוכנית העבודה עם הסבתא הסתיימה- והנכדה לא הסכימה לכתוב מכתב התפטרות כי סברה שאם לחברה אין אפשרות להעביר שתפטר אותה. וכך לאחר כחודשיים וחצי מגיע מכתב רשום לנכדה- בו מנהלת הסניף של החברות סיעוד הראשונה - בכותרת "נטישת מקום העבודה" ובמכתב-מזהירה את הנכדה שאם תוך 14 יום לא תתיצב במשרדי החברה- יחשב הדבר ההתפטרות. א. מהם זכויותיה של הנכדה מחברת הסיעוד הראשונה ( מלבד פיצויי הפיטורים שהופרשו לה בתלוש...) שעליה לדרוש כמפוטרת? והאם יש הבדל משמעותי במצב המתואר בין מפוטרת למתפטרת?
פרקטית- הנכדה התפטרה מעבודתה בין אם הגישה מכתב התפטרות ובין אם לאו. חשוב להבין שהתפטרות או פיטורים תלויה בשאלה מי מגלה דעתו בדבר סיום קשר העבודה.
לגבי הזכויות- יש זכות לגמר חשבון רגיל, במשותף מהסבתא וחברת הסיעוד (שחולקות ביחד בזכויות העובד הסיעודי); אם היא מפטרת - בעיקרון היא זכאית לפיצויי פיטורים מלאים; אם היא מתפטרת - רק למה שצבור בקופה.
בנוסף, אם היא עובדת ברצף, אין לה זכות למשוך את הפיצויים ובעצם חברת הסיעוד החדשה הא שתהיה חייבת במלוא הפיצויים בבוא היום כאשר הנכדה תפסיק לגמרי לעבוד אצל הסבתא, בגלל הרציפות במקום העבודה.
לחברת הסיעוד החדשה תהיה זכות לקבל את החלק היחסי של הפיצויים מהחברה הראשונה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עובד זכאי לתחילת הפרשה לפנסיה לאחר 6 חודשים של עבודה, ואם היה לו ביטוח פנסיוני קודם הוא יהיה זכאי מהיום הראשון כשההפרשות מבוצעות רטרואקטיבית לאחר 3 חודשי עבודה או בתום שנת המס, לפי המוקדם. ומכאן שזה ...
המשך תשובה