שלום רב, בחודש ינואר האחרון, פוטרתי ממקום עבודתי, שבו עבדתי למעלה מ -5 שנים ברציפות. נימוקי הפיטורין נעוצים בבעיות תקציביות וכלכליות קשות שאליו נקלע מקום עבודתי, ועל כן נערכו במקום פיטורי צמצום מצבת כוח האדם, שבינהם גם אני נכללתי. הליך הפיטורין עבר בסה"כ בסדר (קיבלתי פיצויים בזמן וכסדרם וכו'), אולם לפני מספר ימים נודע לי כי בוצעה חדירה ושימוש בתיבת המייל הפרטית שלי במקום העבודה, ע"י עובד אחר במקום (שאינו נכלל במסגרת פיטורי הצמצום) שלמעשה מבצע את עבודתי, תוך כדי הוצאת חומרים, מסמכים, מיילים, מכתבים, קבצים הרלוונטים לביצוע העבודה (חומרים שאני יצרתי במסגרת העבודה). אחראיי המחשוב במקום, חיברו את תיבת המייל שלי לתיבת מייל של עובד אחר ובעצם איפשרו לו גישה וחשיפה לחומרים אלה. לא קיבלתי כל התרעה על העניין. רציתי לברר ולשאול, האם מותר להם לנקוט בהליך זה מבלי ידיעתי? מה המדיניות לגבי העניין הזה? מה המדיניות המשפטית לגבי תיבת מייל פרטית של עובד שפוטר ממקום עבודתו מכל סיבה שהיא? ניתן לעשות שימוש בה ולדלות ממנה מידע ע"י עובד אחר ללא ידיעתי? מה החוק מגדיר בעניין זה? האם הייתי צריך לקבל התרעה בכתב ושימתינו להסכמתי? אני מאוד לא רוצה להכנס לעימותים משפטים ולהעכיר את האווירה עם מקום העבודה הזה, כי הוא באמת יקר לי, ויתכן שבעתיד אחזור לעבוד בו בצורה כזאת או אחרת, אך העניין באמת מכעיס ומטריד אותי, כי בוצעה פה למעשה חדירה לפרטיותי ושימוש בחומרים שאני יצרתי למעשה, מבלי ידיעתי. אשמח אם תחזרי אליי בהקדם האפשרי, תודה רבה.
גלעד שלום,
לא ניתן להסביר דרך הפורום את כל הנושא המורכב לגביו אתה שואל, אך יש להבדיל בין תיבת מייל מקצועית לצרכי עבודה, ותיבת מייל פרטית. בכל מקרה, היה על המעביד ליידע אותך כי התיבה אינה פרטית והוא יהיה רשאי להשתמש בה ולהכנס אליה.
כל מה שיצרת במסגרת העבודה אינו רכושך הפרטי, אך יש בהחלט לוודא שעובד יודע שהמייל אינו לשימושו הפרטי ושהמעביד רשאי לקרוא את תוכנו.
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
ורד שדות משרד עו"ד
053-7428201
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
האם הגשת ערעור לביה"ד לעבודה? בעיקרון חל"ת "עד להודעה חדשה" נחשב נסיבות אחרות ביחסי עבודה שבעטיין אין לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד ולא הרעת תנאים....
המשך תשובה